Almeria krijgt een Ikea

door admin
Almeria krijgt een Ikea

De winkel wordt gevestigd aan de Rambla Belén, twee kilometer buiten het centrum van de stad aan de A-7 bij de rotonde waar een vestiging zit van tankstation Repsol. Voor deze vestiging doet de Zweedse meubelgigant een investering van 65 miljoen euro. Het wordt de vierde vestiging van Ikea in Andalusië, naast die in Málaga, Jérez de la Frontera en Sevilla. Mensen uit Almería moeten tot de nieuwe Ikea wordt geopend voor hun Zweedse meubels nog naar Murcia of Málaga reizen voor de dichtstbijzijnde andere vestigingen.

De winkel beslaat een oppervlakte van 20.000 vierkante meter, waarvan een gedeelte is bestemd voor het parkeerterrein met 780 parkeerplaatsen. Er zullen 800 banen bijkomen, waarvan er 300 direct zijn.

Het bedrijf breidt hiermee opnieuw uit in Spanje. Recent werd een vestiging van Ikea Temporary DORMITORIOS geopend in Calle Serrano in Madrid. Ook verhuisde de Ikea in Alcorcón naar een nieuw adres vorig jaar.

Ikea in Spanje

Het laatste boekjaar van Ikea Spanje werd afgesloten met een omzet van 1.38 miljard euro. Het hoogste cijfer sinds aankomst van de winkel in Spanje twintig jaar geleden en 8 procent meer dan het jaar ervoor. De winst was 121 miljoen euro in Spanje. Dat is een toename van 55 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Dit vind je misschien ook leuk