Grote Spaanse consumptiebedrijven willen CO2-uitstoot 20 procent verminderen

door admin
Grote Spaanse consumptiebedrijven willen CO2-uitstoot 20 procent verminderen

Het gaat om Alfil Logistics, Capsa Food, Chep España, DHL España, DIA España, Grupo Eroski, GBFoods, Heineken España, IMCD Iberia, Leroy Merlin España, Lidl España, Mahou San Miguel, Saica, Taisa Logistics en Unilever España. Het doel is om met name de uitstoot van broeikasgas in de logistieke processen te verminderen. De Spaanse vereniging van grote consumptiebedrijven Aecoc slaat hiertoe de handen ineen met Lean & Green. 

Lean & Green stimuleert organisaties om met elkaar te groeien naar een hoger duurzaamheidsniveau door maatregelen te nemen die niet alleen kostenbesparingen opleveren, maar gelijktijdig milieubelasting reduceren én tot een efficiëntere inrichting van de bedrijfs-/logistieke processen leiden. Lean & Green beschikt over de know-how om organisaties te helpen bij het oppakken van die verantwoordelijkheid.

Volgens het Europees Milieu Agentschap is sinds 1990 de uitstoot van broeikasgassen in Spanje met 50 procent toegenomen. In Duitsland is dat slechts 5 procent en in Zweden 1,6 procent. 

Lean & Green is in Nederland opgericht maar nu ook aanwezig in België, Italië, Luxemburg, Duitsland, Tsjechische Republiek, Slowakije en Zwitserland. 

Dit vind je misschien ook leuk