Opnieuw jonge toerist dood door ‘balconing’

door admin
Opnieuw jonge toerist dood door 'balconing'

Dit meldden bronnen bij de nooddienst 061 tegen het persbureau EFE. 

De jongen was 20 jaar en kwam uit Oostenrijk. Hetzelfde weekend raakte een 19-jarige Brit zwaargewond toen hij van de derde verdieping van zijn appartementencomplex naar beneden viel. Waarschijnlijk probeerde hij na het nuttigen van veel alcohol van het ene appartement naar het andere te klimmen.

Balconing is een fenomeen dat al enkele jaren met name op Mallorca en Ibiza voorkomt. Jonge toeristen springen nadat ze zijn uitgegaan van hun balkon het zwembad in. Of ze klimmen van de ene kamer naar de andere via de balkons.

De Britse vereniging van reisbureau’s ABTA is een campagne gestart om jongeren te waarschuwen voor de risico’s van balconing. In de video figureert een jongen die vorig jaar tijdens een val van de derde verdieping van zijn hotel zwaargewond raakte.

De overheid van de Balearen is erg blij met de campagne, maar wijst er wel op dat qua aantal incidenten er meer mensen verdrinken dan dat ze om het leven komen door een gewaagde sprong. 

Verder verdedigd hij de etablissementen op zijn eiland. Alle hotels zouden voldoen aan de veiligheidsvoorschriften, regelmatig worden gecontroleerd en zelf ook jonge gasten informeren over de gevaren.

Ultima Hora, Diario de Mallorca

Dit vind je misschien ook leuk