Veel schade na wolkbreuk en noodweer in Málaga

door admin
Veel schade na wolkbreuk en noodweer in Málaga

Wel moesten mensen worden gered uit vastzittende auto’s die door het water werden meegesleurd. Er zijn veel ondergelopen garages, waaronder de openbare garage onder Plaza de la Marina in het centrum van de stad. Het rieten dank van het beroemde Baños del Carmen stortte in, een asielzoekerscentrum overstroomde, een zaal in de kliniek Gálvez naast de kathedraal liep onder water en een bejaardenhuis kampte met wateroverlast. 

Woningen ontruimd

De ergste overlast was in de wijken Limonar en Cerrado de Calderón, waar grote hoeveelheden water met enorme snelheid de berg afstroomden richting zee. Onderweg alles meesleurend, van afvalcontainers tot auto’s en straatmeubliair. In deze wijk ten oosten van het centrum van de stad werden ook twee woningen ontruimd vanwege grote verzakkingen aan straat Calle de los Flamencos. 

Buiten oevers

De normaal droge rivier La Caleta die door de wijk Limonar ten oosten van het centrum stroomt, dreigde deze ochtend buiten zijn oevers te treden. De brandweer en politie blijven controleren in de buurt en wijzen erop dat vanwege problemen met de elektriciteit veel stoplichten niet werken. Automobilisten moeten daarom voorzichtig rijden. 

Op de A-7 waren er verzakkingen bij km. 224 en 245. Bij de tunnel van Cerrado el Calderón op diezelfde A-7 is wegens schade een rijstrook afgesloten. Het vliegveld, de metro en de treinen bleven functioneren. 

Geel weeralarm

De Spaanse weerdienst Aemet hield een geel weeralarm in stand tot 10 uur zondagochtend en voorspelde voor de rest van de dag veel kustfenomenen als rukwinden en hoge golven. Tussen 3 en 5 uur ’s nachts werden 237 bliksemflitsen geteld. De sporen van een hagelbui waren vroeg in de ochtend nog overal te zien. 

Museo de Málaga gesloten

Het recent geopende Museo de Málaga in Palacio de la Aduana in het centrum van Málaga blijft op zondag gesloten vanwege problemen met de elektriciteit als gevolg van de regen. 

Dit vind je misschien ook leuk