Rijkste man van Spanje koopt voor 550 miljoen euro gebouw in Londen

door admin
Rijkste man van Spanje koopt voor 550 miljoen euro gebouw in Londen

Het gebouw waarvoor Ortega 550 miljoen euro heeft neergeteld ligt in het belangrijkste winkelgebied van de Britse hoofdstad. Met de koop ervan wordt de Spaanse textielgigant de belangrijkste investeerder van een van de populairste straten in Londen, waar hij al drie andere gebouwen bezit.

Op dit moment huist onder meer kledingwinkels de Ierse keten Primark in het gebouw. In 2013 kocht Ortega met zijn bedrijf voor 480 miljoen euro het kantoorgebouw Devonshire House van 16.000 vierkante meter op West End vlakbij het Ritz hotel. Afgelopen januari telde hij 335 miljoen euro neer voor het hoofdkantoor van Río Tinto op St. James square van 11.000 vierkante meter.

De Spaanse eigenaar van Inditex, met onder meer de kledingketens Zara, Massimo Dutti, Pull & Bear en Bershka, is niet alleen de rijkste man van Spanje, maar mag zich ook de vierde rijkste persoon ter wereld noemen volgens het zakenmagazine Forbes. Alleen Bill Gates, Carlos Slim en Warren Buffett zijn rijker.

Gran Vía Madrid

Eind januari kocht Ortega met zijn investeringsbedrijf Pontegadea nog een gebouw van negen verdiepingen aan de Gran Vía in Madrid. Door deze aankoop werd hij ‘huisbaas’ van een van de grootste concurrenten Primark. 

Dit vind je misschien ook leuk