Vijf Picasso-vervalsingen in Spanje aangeboden voor 160 miljoen euro

door admin
Vijf Picasso-vervalsingen in Spanje aangeboden voor 160 miljoen euro

Zes personen werden opgepakt in Granada met betrekking tot vier vervalste doeken en twee in Benidorm. Hier ging het om twee vervalste schilderijen. De twee bendes opereerden onafhankelijk van elkaar. Het verhaal bij de doeken die in Granada in beslag werden genomen was dat deze uit Cuba afkomstig zouden zijn, waar een grootouder van Picasso had gewoond. De doeken uit Benidorm zouden onderdeel zijn van een nalatenschap van een man uit Barcelona. 

Oud busje

De verdachten boden de doeken aan per e-mail aan kunsthandelaren en galeriehouders verspreid over Spanje. Ze vervoerden de doeken in een oud busje met werkgereedschap in hun zoektocht naar buitenlandse investeerders. Het Spaanse Picasso-museum en de Stichting Picasso in Málaga hebben al bevestigd dat het om vervalste werken van de meester gaat. 

Informatie opvragen

De politie kwam de vervalsers op het spoor nadat een paar individuen zeer gedetailleerde informatie opvroegen bij kunstexperts over één van de vijf schilderijen ‘La Vida y la Muerte’. Dit doek hadden ze voor 30 miljoen in de verkoop. De verdachten werden al eind oktober aangehouden, maar pas nu bracht de politie de zaak naar buiten. Volgens Alvaro Rodriguez, woordvoerder in Valencia is er geen eerdere vervalsingszaak op zo’n grote schaal bekend.

Dit vind je misschien ook leuk