Verkoop luxe producten uit Spanje neemt toe

door admin
Verkoop luxe producten uit Spanje neemt toe

En daar gaat het goed mee, want de verkoop ervan zit in de lift. De Spaanse vereniging voor luxe producten schat dat deze eind 2015 met 6 procent is toegenomen. Er zal voor circa 5,4 miljard euro aan dure goederen zijn verkocht. 

Barcelona neemt het grootste deel van deze verkoop voor zijn rekening met 32% van het totaal en een toename van 5,2% ten opzichte van vorig jaar. Na de Catalaanse hoofdstad volgt Marbella met 27%, Madrid met 18%, Ibiza met 8% en Mallorca met 5%.

Als land waar de meeste luxe producten worden verkocht staat Spanje in Europa op de vijfde plaats na Frankrijk, Italië, Duitsland en Zwitserland. De verkoop van producten in de hoogste segmenten lift mee op het florerende toerisme en op de gestegen export. 

Internationale consumenten

Vooral consumenten van buiten Spanje houden van Spaanse producten als exclusieve olijfolie, truffelworst, kaviaar, parfum, leren producten of juwelen, zo meldde Cristina Martín, voorzitter van de Vereniging voor Luxe Producten in een persverklaring. De vraag ernaar uit de Verenigde STaten, Japan, India en Qatar neemt keer op keer toe.

Onderscheiden

In het rapport staat te lezen dat luxe producten uit Spanje onderscheiden zich vaak doordat ze niet bij grote multinationals horen, exclusief zijn, kwalitatief heel goed en gemaakt worden vanuit lange tradities en dat de makers zeer innovatief bij het proces betrokken zijn.

Dit vind je misschien ook leuk