De vele festivals in Barcelona

door admin
De vele festivals in Barcelona

De Spaanse keuken bestaat er in al zijn varianten. Er is een groot aanbod van internationale maar ook Spaanse cultuur en architectuur en een bruisend uitgaansleven. En nu de lente officieel is begonnen, betekent dat een nieuw seizoen in de levendige stad: het seizoen van de festivals! 

Barcelona staat bekend om heel veel dingen, het strand, de beroemde musea, haar veelzijdigheid en natuurlijk het beroemde Plaça Catalunya. Wat niet zo bekend is, zijn de vele festivals die in Barcelona plaatsvinden. Vooral in de lente- en zomermaanden bruist de stad van de vele festiviteiten. Van muziekfestivals tot Flamenco festivals en van museumnachten tot sportevenementen. Barcelona heeft het allemaal!

Museumnacht

Op 13 mei aanstaande is het weer zover: de museumnacht van Barcelona. Aan dit event doen bijna vijftig musea mee onder meer het Joan Miró en Picasso museum. Alle musea zijn geopend vanaf 19.00 tot 01.00. Het is een leuke ervaring om kunst bij nacht te bekijken én de entree is ook nog eens gratis. Dit evenement is vooral geliefd bij studenten met kunstopdrachten. Maar ook voor kunstliefhebbers is dit een must-do! 

Flamenco festival Ciutat Vella

In de maand mei is het moeilijk stil te blijven staan in Barcelona! En vooral in de wijk ‘Cuitat Vella’ waar jaarlijks het Flamenco festival plaats vindt. Dit is een festival vol met dans en muziek waar de beroemde dans Flamenco centraal staat. Ook al komt deze passionele dans oorspronkelijk uit Zuid Spanje, in Barcelona kunnen ze er ook wat van! Diverse cafeetjes en dansgelegenheden bieden je de mogelijkheid de fijne kneepjes van de flamenco dans onder de knie te krijgen. Zelfs zonder danstalent is het een feestje tijdens dit evenement. Dit jaar wordt het festival gehouden van 22 t/m 25 mei.

Terrasweek

Barcelona telt wel meer dan 50 hotels met een rooftop! En van 1 tot 8 juni wordt hier goed gebruik van gemaakt. Dan wordt namelijk de Barcelona terrasweek georganiseerd. Barcelona is tijdens die week het toneel van literaire optredens, live jazzmuziek, tapas workshops en concerten. En deze worden allemaal gegeven op de terrassen van de meest geweldige hotels van de stad. Tijdens de terrasweek zul je de Catalaanse hoofdstad van een ander uitzicht ontdekken! 

Sonar Muziekfestival

Een van Europa’s bekendste muziekfestivals vindt dit jaar plaats in het weekend van 14 juni. Tijdens dit weekend overstroomt Barcelona door duizenden muziekliefhebbers uit heel Europa. Het Sonar Muziekfestival is een verzameling van Dj’s, concerten, conferenties, design, museum en kunst. Zowel de artiesten als de bezoekers komen vanuit de hele wereld wat een bruisende en internationale sfeer geeft. Voor multimedia-kunstliefhebbers is dit het perfecte feestje! 

Grec Festival

Ben je tijdens de zomer in Barcelona? Dan kun je het Grec Festival haast niet missen. Dit festival duurt namelijk langer dan een maand en is het belangrijkste culturele evenement van het seizoen. Het is het grootste muziek-, theater- en dansevenement van Barcelona en de optredens zijn op verschillende locaties door heel de stad. Naast de vele internationale optredens kun je ook genieten van traditioneel en typische Spaanse en Catalaanse optredens.  

Naast deze hoogtepunten, zijn er ook nog wat kleinere festivals die leuk zijn om te bezoeken. Festivals worden steeds belangrijker voor Barcelona en beginnen bij de Catalaanse cultuur te horen. Trekt deze cultuur jou aan en zou jij een tijdje willen studeren in het bruisende Barcelona? don Quijote biedt Spaanse cursussen aan die je onderdompelen in het echte Spaanse leven in Barcelona! En zo kun je ook al deze leuke festivals bijwonen! 

Dit vind je misschien ook leuk