Investeren in vastgoed aan de Spaanse oostkust?

door admin
Investeren in vastgoed aan de Spaanse oostkust?

Dit jaar zullen er voor het eerst meer dan één miljoen Nederlanders naar Spanje afreizen. Tegenwoordig bezitten steeds meer mensen uit de koelere en meer regenachtige landen van Europa een tweede woning aan een van de Spaanse kusten. Dit is niet alleen ideaal om zelf vakantie te vieren. Maak je er zelf geen gebruik van, dan zo’n woning vaak gedurende het jaar erg goed te verhuren aan anderen. Zo ontvangen de eigenaren rendement op hun investering. Een investering die in deze onzekere tijden in de financiële wereld voor velen zekerder aan kan voelen dan bijvoorbeeld een belegging in een onduidelijk financieel product. Een woning bezitten is iets concreets waar eenieder zich iets bij kan voorstellen.

Betrouwbare makelaar

Neem je eenmaal het besluit om je geld te investeren in Spaans vastgoed, dan komt het moment om te kiezen met welke mensen je hiertoe in zee gaat. Zo heb je allereerst een betrouwbare makelaar nodig, die bij voorkeur het hele aankoopproces van A tot Z begeleidt. Daarnaast is het erg belangrijk te checken of die makelaar ook beschikt over een uitgebreid en valide netwerk van advocaten, notarissen, aannemers en andere personen die binnen dat lange aankoopproces nodig kunnen zijn.

Enorm aanbod

Omdat de makelaardij nog een relatief vrij beroep is in Spanje en Jan en alleman zich makelaar kunnen noemen, is het verstandig om eerst goed te kijken met wie je in zee gaat. Een graadmeter die daarbij al duidelijkheid verschaft, is of een makelaarskantoor al langer meedraait op de markt waarin je geïnteresseerd bent. Tijdens de jarenlange vastgoedcrisis, waar Spanje net weer een beetje uit aan het opkrabbelen is, gingen vele makelaarskantoren en bouwbedrijven failliet. Nu de markt sinds twee jaar weer aantrekt, met name onder buitenlandse kopers, schieten nieuwe makelaarskantoren als paddestoelen uit de grond, met een overweldigend aanbod aan kantoren tot gevolg. Of de mensen die daar werken echter goed op de hoogte zijn van alle ins en outs van de huizenmarkt in het gebied waar u naar een woning zoekt, is dan echter maar de vraag. En u wilt er toch zeker van zijn dat uw belangen goed worden behartigd.

Casa las Dunas

Voor de Costa Blanca en de Costa Cálida ten zuiden daarvan, is Casa las Dunas al sinds 1997 een betrouwbare partner op vastgoedvlak. Dit is een Nederlandse aankoopmakelaar die over een ruim aanbod aan nieuwbouwwoningen, bestaande woningen en huurwoningen beschikt. Daarbij heeft dit kantoor ook toegang tot bankbeslagen en beschikt over een eigen team van aannemers en architecten om samen met u uw droomhuis te bouwen. Dit laatste kan op elke willekeurige locatie in heel Spanje.

Expertise

Casa las Dunas is tevens Mondi Approved. Mondi is een belangenvereniging voor mensen die een huis in het buitenland willen kopen, reeds bezitten of die zijn geïnteresseerd in een ander beleggingsobject over de grens. Tevens is Casa las Dunas regelmatig te zien als deskundige in het programma Housevision van RTL4. Daarnaast worden de medewerkers van het kantoor geregeld gebeld door Nederlandse en Belgische media om hun visie te geven en expertise te delen over zaken die spelen op de Spaanse woningmarkt. Zo figureerden zij onlangs nog in dit artikel in de Volkskrant over de stand van de Spaanse huizenmarkt.

Dynamisch familiebedrijf

Casa las Dunas werd in 1997 opgericht door Hans van Let en zijn vrouw Jos. Vanaf 2004 sloten Rogier en Nathalie van Let zich aan om hen vanuit Nederland te ondersteunen. Al snel volstond die ondersteuning op afstand niet meer en besloten zij zich definitief in Spanje te vestigen. Op dit moment beschikt dit dynamische familiebedrijf naast het uitgebreide netwerk aan samenwerkingspartners over in totaal 9 meertalige personeelsleden met elk hun eigen specialiteit. Wilt u meer weten, kijk dan op de website of neem contact op via info@casalasdunas.nl of bel naar +34 96 5724 489 (ES) of 31 (0) 88 39 62 641(NL).

Dit vind je misschien ook leuk