België past reisadvies Spanje aan

door admin
België past reisadvies Spanje aan

Naar de gebieden met een oranje kleur kunnen reizigers uit België nog vertrekken, maar de autoriteiten waarschuwen voor een verhoogde waakzaamheid. Bij terugkeer in België worden een coronatest en quarantaine aanbevolen. Dit wordt bij een code oranje niet opgelegd. De wijziging is het gevolg van de verscherpte maatregelen die de lokale autoriteiten in Catalonië hebben aangenkondigd voor het grootstedelijk gebied van Barcelona. Burgers daar wordt verzocht thuis te blijven. Dat verzoek geldt dan ook voor Belgen. Daarom past België het reisadvies daarop aan. In de oranje gekleurde gebieden wordt Belgen geadviseerd zich aan de lokale maatregelen te houden. 

Iedereen in Barcelona moet de komende vijftien dagen thuisblijven, tenzij het om essentiële verplaatsingen gaat. Dit geldt dus ook voor toeristen. Daarnaast sluiten bioscopen, theaterzalen en discotheken in de stad, zijn samenkomsten met meer dan 10 mensen verboden en kunnen zorgcentra voor ouderen niet meer bezocht worden. In restaurants en cafe’s wordt de capaciteit beperkt tot 50 procent en de sluitingstijd is 20 uur. 

Hiermee wordt het gebied waar beperkende coronamaatregelen weer van kracht zijn aanzienlijk uitgebreid. Reizen naar Lérida, 130 kilometer ten westen van Barcelona, is verboden. Bij terugkeer zijn een test en quarantaine verplicht. 

Klik hier voor het actuele reisadvies van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken over Spanje. Let op, dit kan elk moment worden aangepast afhankelijk van hoe zaken zich in Spanje ontwikkelen.

Dit vind je misschien ook leuk