Spaanse kranten: "Spanje en niemand anders"

door admin
Spaanse kranten: "Spanje en niemand anders"

El País opende maandag met “Spanje pakt de treble”, aldus het medium. “Na de overwinning op Italië heeft de nationale ploeg geschiedenis geschreven. Een legendarische prestatie die niet zomaar geëvenaard kan worden.”

Spanje schreef inderdaad geschiedenis door drie toernooien op rij te winnen, dit was nog nooit eerder vertoond.

“Wat niemand ooit presteerde”, luidt de kop van El Mundo maandag. “Spanje heeft eindelijk de onvoorstelbare treble tepakken na een uitstekende prestatie in de finale. Italië werd met 4-0 opzij gezet, tekenend voor de Spaanse klasse.”

Sportkranten

Voor Marca is het duidelijk. “Spanje en niemand anders”, luidt de kop van de krant op maandag. “La Roja is met deze prestatie het beste team dat er ooit is geweest”, is de conclusie van de Spaanse krant over de ploeg van bondscoach Vicente Del Bosque.

AS is een stuk klinischer. “Europees Kampioen”, kopt het medium. “Silva, Alba, Torres en Mata scoren in de finale. Torres wordt topscorer van het EK, Iniesta de beste speler”, zo omschrijft AS de prestatie van de Spanjaarden. Alsof er met een ander scenario geen rekening werd gehouden.

Dan zijn er ook nog de Catlaanse kranten Mundo Deportivo die opent met “Historisch! De legendarische treble; EK 2008, WK 2010 en EK 2012” en Sport die eveneens “Historie” als kop heeft. “Spanje heeft Italië in een galavoorstelling verslagen. Made in Barcelona”, voegt het medium er nog aan toe.

Dit vind je misschien ook leuk