Spaanse bevolking wil dat Barcenas open kaart speelt

door admin
Spaanse bevolking wil dat Barcenas open kaart speelt

Via een actie van de non-profitorganisatie Avaaz.org doen al 12.000 mensen mee die brieven schrijven naar Luis Bárcenas die sinds een week in de gevangenis zit in verband met een vermeende dubbele boekhouding van de rechts concervatieve volkspartij PP. 

Onlangs nog bleek dat deze voormalige penningmeester ruim 40 miljoen euro voor de Spaanse fiscus verborgen hield op rekeningen in Zwitserland en daarbuiten.

De rechter heeft zojuist zijn borg vastgesteld op ruim 43 miljoen euro. Betaalt Barcenas dit niet binnen de gestelde termijn, dan wordt beslag gelegd op al zijn bezittingen totdat de staat het gemiste bedrag binnen heeft.

Begin dit jaar werd bekend dat Luis Barcenas jarenlang een dubbele boekhouding bijhield voor de PP waarin steekpenningen uit het bedrijfsleven als zwarte bonussen werden doorgesluisd naar PP-leden.

Geschiedenis schrijven

De Spaanse bevolking heeft na dit en en talloze andere corruptieschandalen die de laatste jaren het licht zagen genoeg van al het gekonkel in de politiek en wil dat Barcenas alles wat hij weet over de corruptie binnen de PP bekendmaakt. Hiertoe kan wie dat wil een brief op Avaaz.org ondertekenen.

Volgens oprichter Luis Morago kan de voormalig boekhouder geschiedenis schrijven als hij de beerput opent, zodat de machthebbers die alleen uit eigenbelang miljoenen families hebben geruïneerd of aan het ruïneren zijn betalen voor wat ze hebben gedaan.

Dit vind je misschien ook leuk