Spaans OM wil nieuw proces in moordzaak Visser en Severein

door admin
Spaans OM wil nieuw proces in moordzaak Visser en Severein

Het OM eist dit in hoger beroep bij het hooggerechtshof in Murcia. Als het hof de eis inwilligt, komt er een nieuw proces tegen de Roemeen Constantin S- en de Spanjaard Sarafín de A. S. bevond zich in het huis waar de twee Nederlanders in 2014 op gruwelijke wijze werden vermoord en laatstgenoemde is eigenaar van de boomgaard waar de in stukken gesneden stoffelijke resten van de slachtoffers bijna twee weken na de moord werden aangetroffen.

Het OM wil dat de twee alsnog gevangen worden genomen. Ze waren daarvan vrijgesproken door de plaatstelijke juryrechtbank. Deze vrijspraak is echter volgens de officier van Justitie onvoldoende gemotiveerd en uitgelegd ondanks de ‘aanzienlijke hoeveelheid zwaar belastende aanwijzingen’ tegen S. en De A.

De hoofdverdachten Juan C. en de Roemeen Valentin I. werden wel schuldig bevonden aan dubbele moord en kregen 34 jaar celstraf. De jury oordeelde dat S. enkel schuldig was aan toedekking van het misdrijf. Daarvoor kreeg hij vijf maanden celstraf. Aangezien hij al langer in voorarrest zat, hoefde hij deze niet uit te zitten. Serafín de A. ging vrijuit. Volgens de jury wist hij helemaal niet wat er zich in zijn tuin afspeelde.

Daar gelooft het OM niets van en eist drie jaar cel wegens toedekking van het misdrijf. S. herhaalde tijdens de zitting van vorige week onschuldig te zijn aan de moord. Hij gaf wel toe meegeholpen te hebben bij het verwijderen van de bloedsporen in het vakantiehuis waar Visser en Severein werden omgebracht. Over enkele dagen volgt de uitspraak van het hof.

Dit vind je misschien ook leuk