Bijna 200 Afrikaanse vluchtelingen bereiken Spanje via Ceuta

door admin
Bijna 200 Afrikaanse vluchtelingen bereiken Spanje via Ceuta

De groep vluchtelingen rende in een compacte groep gewoon over de weg totdat de de Explanada de Juan XXII bereikten. Dit is al Spaans grondgebied en dat was hun doel. Volgens het Rode Kruis is het uiteindelijk 186 vluchtelingen gelukt Spanje te bereiken. Anderen werden alsnog onderweg tegengehouden door de grensbewakers.

De autoriteiten waren er niet helemaal op verdacht omdat dit type bestormingen vooral plaatsvind op andere plekken wanneer grote groepen tegelijkertijd de metershoge hekken bestormen. De grensovergang waarover het hier gaat is Tarajal in de Spaanse enclave in het noorden van Marokko. Rond 5 uur in de ochtend bereikten ze Spanje. Hier werden ze opgevangen door de veiligheidsteams en het Rode Kruis en overgebracht naar de asielopvangcentra van CETI. 

Vorige week dinsdag waren 73 vluchtelingen Ceuta binnengekomen door het hek dat de grens vormt te bestormen. De grenzen tussen de Spaanse enclaves Ceuta en Melilla in Marokko vormen de enige landgrens tussen Europa en Afrika. 

Volgens de Spaanse minister Juan Ignacio Zoído van Binnenlandse Zaken zijn tot nu toe 10.751 personen op illegale wijze via land of zee Spanje binnengekomen. 3.204 bereikten Spanje via Ceuta en Melilla. 2.266 klommen over een grenshek. In heel 2016 waren dat er 3.472.

Lees ook: Honderden vluchtelingen bereiken Ceuta bij twee massale bestormingen en Spanjaarden massaal de straat op voor vluchtelingen en Verdubbeling aantal vluchtelingen die Spanje bereiken per zee

Dit vind je misschien ook leuk