Thuistests voor covid-19 beschikbaar in Spanje

door admin
Thuistests voor covid-19 beschikbaar in Spanje

De test is op de markt gebracht door biotechnologiebedrijf Igenomix uit Valencia. Deze thuistest biedt het gemak om zelf het slijm af te nemen en voorkomt dat mensen met coronaverschijnselen hun huis verlaten en zo mogelijk weer anderen besmetten. 

Het slijm wordt met de PCR-test thuis afgenomen uit de bovenste luchtwegen en wordt vervolgens in het laboratorium onderzocht op de aanwezigheid van nucleïnezuur afkomstig uit SARS-CoV-2, ofwel het coronavirus. Gonzalo Echavarría, hoofd marketing van Igenomix, liet weten dat bij een bestelling van de test de nodige instructies en materialen geleverd worden. Voordat het slijm wordt afgenomen, mag gedurende 30 minuten niet worden gegeten of gedronken. Als het monster is afgenomen wordt de verpakking door een koerier thuis opgehaald en naar een laboratorium gebracht. Vanaf dat moment gerekend is de uitslag binnen 24 uur bekend en wordt deze per e-mail verstuurd.

Naast PCR-tests heeft Igenomix andere initiatieven ontwikkeld zoals drive-thru’s in parkeergarages van grote internationale steden, om potentiële covid-patiënten geïsoleerd te houden van de buitenwereld op het moment dat zij zich op covid-19 laten testen.

Dit vind je misschien ook leuk