Andalusië opent provincies maar handhaaft avondklok

door admin
Andalusië opent provincies maar handhaaft avondklok

Andere maatregelen die zijn genomen of gewijzigd om het coronavirus te beheersen zijn dat bars en restaurants tot 23 uur open kunnen blijven en dat mensen een bar of restaurant tot 22:30 uur kunnen betreden. Klanten dienen altijd de avondklok te respecteren. Winkels en andere commerciële ruimten moeten uiterlijk om 22:30 uur sluiten.

Voor sociale bijeenkomsten in buitenruimten geldt een maximum van 6 personen die samen mogen komen en in binnenruimten gaat het om maximaaal 4 personen. De avondklok blijft gehandhaafd tussen 23 en 6 uur.

De gewijzigde maatregelen gaan vanaf aanstaande donderdag in (in de nacht van woensdag op donderdag om 00:00 uur) en gelden tot 9 mei aanstaande. Dan is het de bedoeling dat de landelijke regering de Staat van Alarm opheft.  

Ruim drie maanden konden Andalusiërs zonder gerechtvaardigde redenen hun provincie niet verlaten. Juanma Moreno, president van de Junta verscheen na de vergadering dinsdag om de besluiten van de commissie bekend te maken.

Hoewel bewegingsbeperkingen tussen provincies worden opgeheven, blijft de perimiter-sluiting van de regio bestaan ​​en mag u Andalusië alleen om gerechtvaardigde redenen binnenkomen en verlaten.

Gemeentes dicht bij hoge incidentie

Belangrijk is wel dat de grenssluiting van gemeenten met een cumulatieve incidentie van meer dan 500 gevallen per 100.000 inwoners gemeten over 14 dagen blijft bestaan. Als een gemeente een incidentie heeft van meer dan 1.000 gevallen worden alle niet-essentiële activiteiten gesloten. Behalve als het gaat om plaatsen met 1.500 of minder inwoners. In die gevallen wordt ‘een specifieke risicobeoordeling’ uitgevoerd.

De krant SUR schrijft dat Moreno voorafgaand aan de ontmoeting met een tweet optimisme onder de bevolking had uitgelokt:  “Vandaag is een belangrijke dag waar de Andalusiërs lang naar uitkijken. Hopelijk kunnen we beginnen met de geleidelijke opening waar we allemaal naar uitkijken. Er is hoop.”

‘Enige verlichting’

De krant La Opinión de Málaga schrijft dat de horecasector in de provincie optimistisch is en dat het halve uur extra openingstijd ze ‘enige verlichting’ biedt. Dat de provincies weer opengaan ‘zal ons weer wat leven in de brouwerij bezorgen’. De meeste ondernemers in de sector staan klaar om alle Andalusiërs weer met open armen te ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk