Dronken bestuurder rijdt in op voetgangers in Puerto Banús

door admin
Dronken bestuurder rijdt in op voetgangers in Puerto Banús

De 20-jarige automobilist is uiteindelijk aangehouden en gearresteerd door agenten van de Guardia Civil en de nationale politie. Rond 21 uur zou hij betrokken zijn geraakt bij een gevecht in de bekende beach club Ocean Club en daar boos zijn weggelopen. Samen met een 30-jarige vriend op kennis stapte hij in een in een parkeergarage geparkeerde Audi, model SUV, om vervolgens zigzaggend en deels op de brede stoep van Avenida Lola Flores paniek te veroorzaken en drie personen aan te rijden. De regionale krant Sur schrijft dat het volgens ooggetuigen leek alsof hij opzettelijk meer passanten opzocht om ook op hen in te rijden. 

Daarop vluchtte hij richting de snelweg A7, maar werd op dat moment al gevolgd door de Guardia Civil in burger in een gecamoufleerde auto. Hier reed de dader eerst ook nog op in en wist even nog te ontkomen richting Marbella over de N340 bij Hotel Coral Beach. Bij deze kamikazerit botste hij nog op vier auto’s die voor een rood stoplicht stonden te wachten en later op nog twee alvorens de politie hem kon stoppen en arresteren. 

Burgemeester José Bernal is naar Puerto Banús gegaan om de situatie te bekijken en steun te tonen aan de slachtoffers en ooggetuigen. De chaos was groot met vernielde auto’s, ambulances en uiteindelijk een afgesloten oprit naar de N340 bij Coral Beach. In eerste instantie werd gesproken over acht gewonden, maar dat aantal is later verhoogd naar tien. Geen van de gewonden verkeert in levensgevaar, aldus werd door de burgemeester bevestigd. Er is volgens de autoriteiten geen enkele reden om uit te gaan van terroristische motieven. De bestuurder en zijn passagier raakten zelf ook gewond en moesten voor hun verwondingen worden behandeld in het ziekenhuis Costa del Sol in Marbella. Volgens de krant Malaga Hoy hebben de bestuurder van de Audi en zijn passagier allebei de Britse nationaliteit.

Dit vind je misschien ook leuk