Komt er nu wel of geen uitverkoop in de Spaanse winkels?

door admin
Komt er nu wel of geen uitverkoop in de Spaanse winkels?

De boodschap leidde binnen de detailhandel tot onduidelijkheid omdat het ministerie van Volksgezondheid eerder nog een verbod op de uitverkoop had uitgesproken. Bovendien zijn er al de nodige voorzorgsmaatregelen van kracht zoals het toelaten van een maximaal aantal klanten in de winkel, hygiënische schermen en winkelbezoek op afspraak. 

Winkeliers moeten zelf controle houden

De restricties zijn uitdrukkelijk alleen van toepassing op winkels in de provincies die vanaf afgelopen maandag 11 mei zijn overgegaan naar uittredingsfase 1. Winkeliers worden hier geacht zelf een inschatting te maken van de hoeveelheid mensen die op de seizoensuitverkoop of andere speciale acties af zullen komen. Wanneer zij voorzien dat een uitverkoop niet tot grote drukte zal leiden, is deze toegestaan. Zodra het toch te druk wordt in de winkel, moeten de winkeliers zelf maatregelen treffen en stoppen met de uitverkoop.

Toekomst voor webshops

Voor webshops gelden uiteraard geen restricties voor de uitverkoop en winkeliers worden aangespoord na te denken hoe in de toekomst om te gaan met het veranderde consumptiegedrag van klanten en wellicht meer mogelijkheden te zoeken in verkoop online. Klanten worden niet alleen aangetrokken door aanbiedingen, maar stellen ook andere dingen op prijs zoals snelle levering, veilige betaling en de garantie dat het bestelde pakketje is gedesinfecteerd. Ook het gegeven dat de helft van de Spanjaarden hun voorgenomen aankopen uitstelt tot het moment van uitverkoop, moet het voor winkeliers aantrekkelijk maken om de uitverkoop online te houden.  

Veilig online winkelen is daarbij een voorwaarde. In de afgelopen twee jaar steeg het aantal frauduleuze transacties op het internet met 140%. Daarom is het raadzaam om een aantal basishandelingen in acht te nemen op het moment dat een online-aankoop wordt gedaan: beveilig het klantprofiel met een sterk wachtwoord, surf op een veilig netwerk, verifieer het https-protocol van de website, lees recensies van andere klanten die ervaringen hebben met de webshop, betaal niet via bankoverschrijvingen maar gebruik alleen veilige betaalmethoden zoals PayPal.

Dit vind je misschien ook leuk