Spaanse prinsessen stiekem gevaccineerd in Abu Dhabi

door admin
Spaanse prinsessen stiekem gevaccineerd in Abu Dhabi

Sinds de krant El Confidencial op dinsdag de onthulling deed is de kritiek niet van de lucht. Ook de grootste politieke partijen in het land lieten zich er negatief over uit. Elena de Borbon (57) en Cristina (55) behoren namelijk geen van beide tot de prioritaire doelgroepen. Ze lieten zich inenten met het Chinese Sinopharm vaccin. Dit bieden de Verenigde Arabische Emiraten normaal gesproken alleen aan hun inwoners aan. De voormalige koning van Spanje is volgens El Confidencial inmiddels ook gevaccineerd.

De kritiek bestaat er voornamelijk uit dat de koninklijke lieden gevaccineerd kunnen worden, terwijl nog veel kwetsbare burgers in Spanje wachten op hun vaccinatie. ‘Iedereen moet gelijk behandeld worden in dit land, dit is erg onaangenaam, zei minister Díaz van Werkgelegenheid op de nationale Spaanse televisiezender TVE. Podemos, partner in de coalitieregering, schreef op Twitter: “Hun privileges gaan verder dan die van de mensen die ze beweren te vertegenwoordigen.”

De prinsessen hebben in een gezamenlijke verklaring hun keuze verdedigd. Ze willen met het vaccin snel een gezondheidspaspoort krijgen zodat ze regelmatig op bezoek kunnen bij hun vader. “We kregen de kans om ons te laten vaccineren en die hebben we aangegrepen. In alle andere omstandigheden zouden we op onze beurt in Spanje hebben gewacht ”, zeiden ze in hun verklaring. Emeritus-koning Juan Carlos I verblijft sinds augustus vorig jaar in Abu Dhabi in een zelf opelegd ballingschap. Hij verliet Spanje in het geheim na verdenkingen van corruptie.

Het Spaanse koningshuis kwam met een korte verklaring waarin stond dat de koning niet verantwoordelijk is voor de actie van zijn zussen. Ze maken formeel geen deel uit van de koninklijke instelling. Bovendien is Cristina’s officiële residentie in Zwitserland. Felipe VI, koningin Letizia en hun dochters Leonor en Sofía wachten hun beurt netjes af.  

Volgens El Confidencial heeft ook de voormalige directeur van de Spaanse nationale inlichtingendienst (CNI), Felix Sanz Roldán, zich tijdens een bezoek aan Juan Carlos in Abu Dhabi laten immuniseren.

Dit vind je misschien ook leuk