Binnenkort internetten tijdens het vliegen mogelijk via 5G-verbinding

door admin
Binnenkort internetten tijdens het vliegen mogelijk via 5G-verbinding

Dat betekent dat gebruikers de vliegtuigmodus op vluchten vaarwel kunnen zeggen. Een van de beperkingen tijdens het reizen die veel mensen storen, is het zetten van elektronische apparaten in de “vliegtuigmodus” voor het opstijgen. De maatregel wordt uitgevoerd om interferentie aan boord te voorkomen. Maar de dagen zijn geteld. 

Dankzij nieuwe technologieën zullen luchtvaartmaatschappijen 5G-antennes in hun vliegtuigen kunnen hebben. Om die redenen heeft de EUropese Commissie (EC) volgens Bloomberg de wetgeving aangepast. Zo kan elk elektronisch apparaat (mobiele telefoons, laptops, tablets) in de lucht op dezelfde manier aangesloten worden als op het land.

Thierry Breton, EU-commissaris voor de interne markt, benadrukte dat “de lucht niet langer letterlijk de limiet is” als het gaat om snelle verbindingen met hoge capaciteit”. Bovendien heeft hij verzekerd dat “5G innovatieve diensten voor mensen en groeimogelijkheden voor Europese bedrijven mogelijk zal maken”.

Dankzij deze nieuwe verbinding kunnen 5G-compatibele apparaten verbinding maken via sms, oproepen en internet. Momenteel bieden luchtvaartmaatschappijen al wifi aan in hun vliegtuigen. In sommige gevallen biedt de connectiviteit echter geen echte verbinding met internet, omdat het een lokaal netwerk is dat inhoud levert die is opgeslagen op de servers van het vliegtuig.

Ondertussen biedt het in andere gevallen wel een echte internetverbinding en kun je websites raadplegen, maar geen oproepen of berichten ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk