Aemet waarschuwt voor storm Gérard in Spanje en Twitter gaat los

door admin
Aemet waarschuwt voor storm Gérard in Spanje en Twitter gaat los

Het Aemet heeft de storm ‘Gérard’ genoemd wat de gemoederen op sociale media behoorlijk bezighoudt. Mensen leggen de link met de vete tussen Shakira en Gerard Piqué en het nieuwe lied dat de Colombiaanse zangeres onlangs uitbracht waarin ze behoorlijk uithaalt naar haar ex.

Aemet Spanje verklaart zich nader over gekozen naam voor storm

De Spaanse weerdienst verklaart echter dat de naam niet met opzet zo is gekozen en dat het zeker niet de bedoeling was om te verwijzen naar deze ruzie, die volop in de media wordt uitgevochten. Twitteraars kunnen hun grappige opmerkingen niet voor zich houden. Zo wordt gesproken over ‘de perfecte storm’ en het voorstel om ook de naam ‘Shakira’ toe te voegen aan namen die voor donderstormen gekozen kunnen worden.

Storm Gérard verwerft nu al landelijke bekendheid, vanwege de gekozen naam, maar vooral vanwege de aanzienlijke hoeveelheid aan weeralarmen die er is afgegeven. Zo zal er in bijna het hele noordelijk deel van Spanje, een deel van het zuidoosten en op de Balearen sprake zijn van harde wind. Ook zal de toestand van de zee verslechteren, vallen er zware regenbuien en wordt er sneeuw voorspeld.

Waarschuwing met alle kleurcodes in Spanje

Voor de gehele noordkust van Spanje geeft het Aemet op maandag code oranje af vanwege harde wind en hoge golven. De kust van Baskenland heeft zelfs code rood gekregen. Code geel is in de noordwestelijke regio’s afgegeven vanwege regenval en wind. Code oranje en geel gelden voor Aragón en Catalonië vanwege sneeuwval. Veel provincies in het midden van Spanje en bijna heel Valencia hebben code geel gekregen vanwege harde wind. Voor de zuidoostkust van Andalusië geldt code oranje vanwege harde wind en hoge golven.

Op dinsdag is er weinig verschil en gelden dezelfde weeralarmen vanwege wind, sneeuwstormen, regenval en hoge golven. Op woensdag blijven enkele weeralarmen nog van kracht maar lijkt het extreme weer wel af te nemen. Op woensdag geldt er nog code oranje langs de noordkust van Spanje. Ook wordt code oranje en geel afgegeven vanwege sneeuwstormen in het uiterste noorden van het land, in het noorden van Castilië-La Mancha en in het oosten van Andalusië. Code oranje in het uiterste zuiden van Spanje vanwege hoge golven blijft ook minstens tot woensdag van kracht.

Dit vind je misschien ook leuk