Spanje pingelend langs Panama

door admin

Voor laatstgenoemde was het pas zijn tweede interland voor de Spaanse nationale ploeg.

Pedro wist zich wel raad met de kans om zich te bewijzen. Voor de rust had hij al twee keer het net van Panama gevonden. Na goed voorbereidend werk kon hij na zestien minuten al de score openen. Vlak voor de rust mocht hij na een mooie Spaanse aanval voor de 0-3 aantekenen.

Tussendoor zette David Villa, die de assist op Pedro’s tweede treffer gaf, de 0-2 al op het scorebord. Uitblinker Iniesta dribbelde met gemak door de verdediging van Panama en leverde de bal in bij de spits van FC Barcelona. Die hoefde de bal daarna alleen nog in het doel te schieten.

Doelpunt voor Panama ‘onmogelijk’

In de tweede helft haalde Del Bosque de inspirator Iniesta naar de kant. Daarmee bloedde de wedstrijd langzaamaan dood. Panama kon groeien in het spel, maar door goed verdedigend werk van Spanje werd een doelpunt onmogelijk gemaakt. Het land hield slechts een corner over aan de beste kans van de wedstrijd.

Waar Markel Susaeta verzuimde de Spaanse score op te doen lopen, was het verdediger Sergio Ramos die in de slotfase nog zijn doelpunt mocht meepikken. De Real Madrid-speler knalde de 0-4 binnen uit een vrije trap. Kort daarop maakte Susaeta zijn eerdere misser goed door op aangeven van Navas de 0-5 op het scorebord te zetten.

Uiteindelijk mocht Panama toch nog een keer juichen toen Gabriel Gomez de eer redde. De middenvelder van Philadelphia Union trof uit een strafschop doel.