Redenen waarom Spanje het ideale vakantieland is

door admin
Redenen waarom Spanje het ideale vakantieland is

Omdat Spanje voor ieder wat wils te bieden heeft, bestaan er ook tal van goede beoordelingen over dit geliefde land, afkomstig van mensen die er al geweest zijn. Waarom Spanje het ideale land is voor een vakantie? Wij zetten hieronder een aantal goede redenen op een rij.

Het weer

Een van de redenen waarom Spanje het ideale vakantieland is, is het weer. Spanje is namelijk het meest zonnige land van Europa, waardoor het aantal zonuren eindeloos is. In de lente- en zomermaanden is het hier heerlijk warm. Maar niet alleen in deze seizoenen, want het kan ook in de herfst- en wintermaanden nog heel aangenaam zijn. Als de zon maar schijnt raakt het kwik midden overdag ook in de winter nog regelmatig de 20 graden. Overwinteren in Spanje is hierdoor ook een goede optie waar veel mensen voor kiezen.

De afstand

Om welke reden Spanje ook het ideale vakantieland is? Het land ligt op rijafstand van Nederland, waardoor het mogelijk is om hier met de auto naar toe te gaan. Als je geen zin hebt in een lange rit, is het ook een optie om gewoon met het vliegtuig te gaan. Dit prachtige land kun je middels een korte reistijd bereiken en talloze vliegmaatschappijen vliegen op de populairste Spaanse bestemmingen.

De mooie stranden

Ben je gek op het strand? Dan ben je in Spanje helemaal aan het juiste adres. Het land kent bijna 5000 kilometer aan kustlijn, waardoor het hier goed mogelijk is om van het strand te genieten. Zandstranden of kiezelstranden, uitgestrekt of beschut gelegen in een baai: je vindt ze hier in alle soorten en maten. Heerlijk zonnebaden, een strandwandeling maken of lekker lunchen of dineren bij een strandtentje: in Spanje behoort het allemaal tot je mogelijkheden.

De populaire steden

Spanje kent een hoop mooie steden, die zeker de moeite waard zijn om te ontdekken. Het land staat namelijk niet alleen bekend om de mooie stranden, ook qua cultuur, architectuur en geschiedenis heeft het land veel te bieden. Aan welke populaire steden je zou kunnen denken? Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Malaga of Granada.

De eilanden

Spanje is bovendien een ideaal vakantieland dankzij de vele mooie eilanden. Deze archipels zijn dan ook zeer geschikt als vakantiebestemming, want hier is veel te bewonderen. Je kunt bij mooie eilanden van Spanje bijvoorbeeld denken aan Ibiza, Mallorca, Tenerife, Gran Canaria en Lanzarote.

Eten en drinken

Een andere reden waarom Spanje zo ideaal is als vakantieland, is dankzij het fantastische eten en drinken. Tapas, pintxos, sangria, paella: Spanje staat er bekend om. Iedere Spaanse regio heeft weer wat unieks op dit gebied. Als jij een liefhebber bent van lekker eten en drinken, is Spanje de place to be.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden. Uiteraard zijn er nog veel meer redenen te bedenken om Spanje tot je volgende vakantiebestemming te maken. Waar wacht je nog op?

Dit vind je misschien ook leuk