Israëlische oliemagnaat koopt voormalig postkantoor van Málaga

door admin
Israëlische oliemagnaat koopt voormalig postkantoor van Málaga

Tsuff was met zijn bedrijf Nitsba Spain de enige bieder voor het gebouw van 13 verdiepingen hoog dat aan de westelijke oever van de Guadalmina ligt. Het geld gaat naar de Junta de Andalucía die met de verkoop van het gebouw een financiële schuld moet effenen. Nitsba Spain was de enige bieder. Het bedrijf heeft in Spanje een hoofdkantoor in Barcelona en eigenaar Haim Tsuff is president van Isramco, een groot gas- en oliebedrijf in Israël.

Bij de veiling van de regionale regering werden nog 21 andere gebouwen van de Junta verspreid door de regio te koop aangeboden. Hieronder ook het Palacio de la Tinta, een statig gebouw ten oosten van het centrum van de stad vlakbij de Plaza de Toros. Hiervoor waren verschillende bieders omdat het gebouw potentie heeft om dienst te doen als hotel. Het werd voor 21 miljoen euro verkocht aan de hotelketen Hotusa door het bedrijf Cinara Properties. 

In eerste instantie werd 16,8 miljoen euro gevraagd voor het oude postkantoor. Belangstelling voor het gebouw was gering omdat het op basis van het huidige bestemmingsplan van de stad alleen gebruikt kan worden voor openbare of sociale bestemmingen.

Dit vind je misschien ook leuk