Warmte en zon weer terug langs de Spaanse Middellandse Zeekust

door admin
Warmte en zon weer terug langs de Spaanse Middellandse Zeekust

Met name het binnenland van Andalusië en in de regio Murcia stijgt het kwik tot ruim boven de 20 graden de komende dagen. Met de zon erbij kan de gevoelstemperatuur midden overdag zelfs boven de 25 graden uitkomen. Langs de kusten is het ietsje frisser met een maximumtemperatuur van gemiddeld 21 graden. Met een relatief hoge luchtvochtigheid zal het ’s avonds en vroeg in de ochtend als de zon weg is nog wel koud kunnen aanvoelen.

De wind, die een week geleden langs de Spaanse oostkust plaatselijk recordsnelheden bereikte van ver boven de 100 kilometer per uur, is gaan liggen en blijft zwak en komt volgens weerinstituut Aemet tot zondag niet boven de 15 kilometer per uur uit.

Regen

Dinsdag is er nog een behoorlijke kans op regen in grote delen van Spanje, met uitzondering van de Middellandse Zeekust en de Balearen. In de loop van de week vanaf woensdag is er vooral kans op regen in het noordwesten en noorden van Spanje. Maar ook op Mallorca kan het donderdag gaan regenen. 

Code oranje

Voor de kust van A Coruña geld op dinsdag code oranje vanwege kustfenomenen als harde wind en hoge golven. De rest van de Spaanse Atlantische kust in het noorden krijgt code geel. Woensdag geldt code geel voor de hele Spaanse noordwestkust en donderdag alleen nog voor A Coruña.

Canarische eilanden

Het blijft ook de hele week overwegend zonnig op de Canarische eilanden met maximum temperaturen rond d 25 graden. 

Dit vind je misschien ook leuk