Eerste Duitse toeristen arriveren op Mallorca

door admin
Eerste Duitse toeristen arriveren op Mallorca

In totaal 10.900 reizigers uit Duitsland zullen tot 29 juni gebruik maken van de toeristische corridor tussen Duitsland en het Balearische eiland als onderdeel van een pilotproject van de Balearische regering in samenwerking met de Duitse autoriteiten. Terwijl de Spaanse grens voor reizigers afkomstig uit Schengenlanden vanaf 21 juni weer is geopend, geldt voor deze Duitse toeristen een uitzondering.

De uit Dusseldorf komende Duitsers landden met een vertraging van 20 minuten op Son Sant Joan de Palma. De vlucht met 189 passagiers, waaronder twintig journalisten, werd uitgevoerd door reisorganisatie TUI. Allen verblijven een dag of vijf aan het strand van Palma en Alcudia.

‘Ik ben heel blij hier weer terug te zijn. Ik kom hier al meer dan tien jaar en ik voel me hier erg veilig. Ik overnacht in een hotel aan het strand van Palma’, zegt Gabriela in El País. Met een vriendin blijft ze een week op het Spaanse eiland. Beiden erkennen geen enkele test te hebben gedaan voordat ze op het vliegtuig stapten. Dat is ook niet verplicht. Wel moeten reizigers die op Mallorca aankomen een formulier invullen over hun gezondheid, wordt hun temperatuur opgemeten en moeten ze contactgegevens delen met de lokale autoriteiten zodat deze zonodig contact met ze op kunnen nemen. 

Als onderdeel van het pilotproject staan er in totaal 47 vluchten vanuit Duitsland naar de eilanden Mallorca, Ibiza en Menorca gepland. Nu de Spaanse premier de grenzen een week eerder heeft geopend dan in eerste instantie het plan was, wordt een deel van de vluchten in ‘normale’ omstandigheden tussen 21 juni en 1 juli uitgevoerd.  

Dit vind je misschien ook leuk