Helft van gemeenten in regio Valencia al twee weken zonder nieuwe besmettingen

door admin
Helft van gemeenten in regio Valencia al twee weken zonder nieuwe besmettingen

In de afgelopen twee weken werden volgens de regionale krant Las Provincias in de helft van de plaatsen in de regio geen enkel nieuw besmettingsgeval geregistreerd. De krant baseert zich op de gegevens die zijn verstrekt door het ministerie van Volksgezondheid van de deelregering.

Albaida, Casinos, Favara, Loriguilla, Náquera en Vilamarxant zijn enkele van de in totaal 273 plaatsen in de regio waar het aantal geregistreerde besmettingen de afgelopen twee weken niet is toegenomen. Valencia telt 542 dorpen en steden dus in 50,3 procent van deze plaatsen is het aantal positieven niet toegenomen.

Helemaal geen besmettingen

In 118 plaatsen (21,7 procent van het totaal) is er geen enkel positief geval geregistreerd sinds de pandemie uitbrak eind februari. Het gaat in dit geval met name om kleine dorpjes waar weinig mensen wonen. Zo is de ligging van dorpjes als Alcublas of Castellfort zo geïsoleerd en ver van de grootste besmettingshaarden af dat de kans op besmetting er zeer klein is. 

Omdat de deelregering gedurende de eerste maanden van de pandemie geen informatie per gemeente bijhield, is het lastig om de huidige evolutie van het virus te vergelijken met die beginperiode. Wel duidelijk is dat sinds 2 september het aantal plaatsen in de regio waar nog nooit een besmetting is geregistreerd licht is gedaald van 142 op 2 september naar 118 nu.

Ziekenhuisopnames lijken te dalen

Op basis van het aantal ziekenhuisopnames lijkt het erop dat het virus in de regio onder controle is. Op 4 september waren 413 personen opgenomen in ziekenhuizen waarvan 59 op de intensive care. Een week later op 11 september was het totaal aantal opgenomen patiënten met Covid-19 464, waarvan 72 op de IC en op dit moment liggen 447 mensen met Covid-19 in het ziekenhuis, waarvan 71 op de IC.

Op 4 september was het aantal actieve gevallen 5.838, een week later was dat 6.506 en nu gaat het om 6.045 personen met Covid-19.

Het aantal mensen met Covid-19 dat is overleden is in de afgelopen weken wel toegenomen. Dit aantal lag op 27 doden in de week van 4 tot 11; in de week van 11 tot 18 september  28 en van 18 tot 25 september ging het om 41 overledenen met een Covid-19 besmetting.  

Dit vind je misschien ook leuk