Barcelona opent 70 parken terwijl parken in Madrid gesloten blijven

door admin
Barcelona opent 70 parken terwijl parken in Madrid gesloten blijven

De gemeente van Barcelona liet gisteren weten vanaf vandaag 44 straten van 9.00 tot 21.00 uur af te sluiten. Ook zal de stad vanaf vandaag 70 parken openen om meer ruimte te geven aan mensen die sinds deze week weer naar buiten mogen.

Vanaf morgen gelden tijdsloten waarop verschillende doelgroepen weer naar buiten mogen. Naast deze tijdsloten dienen de mensen buiten zich te houden aan de onderlinge sociale afstand. Precies om deze reden heeft Barcelona besloten om meer ruimte te creëren voor de mensen die op verschillende momenten van de dag even naar buiten mogen.

Afsluiten van 44 straten in Barcelona

Tijdens de persconferentie van donderdag werden deze maatregels bekendgemaakt door raadsleden Janet Sanz en Eloi Badia. Het afsluiten van de 44 straten in de stad moet eraan bijdragen dat het rustiger wordt op straat, voornamelijk rondom de Gran Vía en de Vía Diagonal. Ook kunnen hulpdiensten op deze manier eenvoudiger en sneller ter plaatse komen. Sanz vertelde dat het Plaza de Catalunya zeer snel weer opengesteld wordt. Deze was gesloten vanwege onderhoudswerkzaamheden.

Barcelona opent 70 parken

De gemeente opent vanaf vandaag onder andere 2 parken in Ciutat Vella, 28 in Eixample, 9 in Sant-Montjuïc, 4 in Les Corts en ongeveer 30 parken in de rest van de stad. Vanaf maandag 4 mei zullen nog meer parken in Barcelona opengaan waaronder het grootste park van Barcelona, Parc de la Ciutadella.

Stranden en speeltuinen nog even gesloten

Vanaf vandaag zullen ook zo’n twintig gemeentelijke moestuinen weer opengaan. Ook hier gelden de voorzorgsmaatregelen zoals het dragen van beschermende maskers en de sociale afstand onderling. Voor wat betreft de stranden lieten de raadsleden weten dat deze pas in fase 2 weer open zullen gaan. Tijdens de persconferentie werd ook duidelijk gemaakt dat speeltuinen vooralsnog verboden terrein zijn.

Madrid nog terughoudend in openstellen parken

Gisteren werd bekendgemaakt dat de grotere parken in Madrid in ieder geval tot 9 mei niet worden opengesteld voor het publiek. José Luis Martínez-Almeid, burgermeester van Madrid, liet aan Europapress weten dat het niet openen van meer parken in Madrid een moeilijke keuze is maar dat we niet mogen vergeten dat we het coronavirus nog niet hebben overwonnen.

Dit vind je misschien ook leuk