Flamenco Biënnale van Sevilla gaat sowieso door

door admin
Flamenco Biënnale van Sevilla gaat sowieso door

Flamencodanseres en choreografe Rocío Molina zal op 6 september optreden waarna tot 4 oktober nog 70 andere wereldberoemde artiesten hun optreden verzorgen tijdens dit tweejaarlijkse en belangrijkste flamencofestival ter wereld. In het geval in september de noodtoestand nog niet is beëindigd, kan het publiek alle voorstellingen gratis streamen vanaf een website van de gemeente Sevilla.

Financiële steun van de gemeente Sevilla maakt het mogelijk dat vrijwel het gehele programma toch doorgang kan vinden. De kaartverkoop voor het festival was nog niet van start gegaan, in afwachting van het verloop van de coronapandemie. Traditiegetrouw is de biënnale van Sevilla de première-aftrap voor vooraanstaande flamencoartiesten die hier een voorproefje van hun programma presenteren waarna normaliter de internationale contracten worden gesloten.  

In de programmering zijn noodgedwongen een klein aantal wijzigingen aangebracht. Zo zal de flamenco-opera ‘La divina comedia’ van flamencodanser en choreograaf Andrés Marín niet worden opgevoerd omdat hieraan veel mensen meewerken en door de coronamaatregelen de repetities niet kunnen plaatsvinden. Bij de volgende editie van de Flamenco biënnale in 2022 zal de opera alsnog worden opgevoerd.  

Voor de uitvoering van deze 21ste editie van het flamencofestival is een bedrag van anderhalf miljoen euro gemoeid. Dit bedrag zal nu echter lager uitvallen omdat er geen huurkosten zijn voor het Teatro de la Maestranza, wat normaal gesproken neerkomst op een kostenpost van 21 duizend euro. Dat bedrag moet deels de gemiste inkomsten van de geannuleerde kaartverkoop compenseren. Bij de voorgaande editie van de Flamenco Biënnale Sevilla in 2018 werden er 50 duizend kaarten verkocht.

Dit vind je misschien ook leuk