De leukste niet toeristische plekken van Barcelona

door admin
De leukste niet toeristische plekken van Barcelona

Plan je een stedentrip naar Barcelona, duik dan meteen in het overzicht van Stedentrips.nl waar de hotels voor jouw weekendje naar Barcelona persoonlijk geselecteerd zijn. Maak je keuze en boek je verblijf en reis in één keer! Geboekt? Dan mag de voorpret beginnen; en wel met de leukste niet-toeristische plekken van Barcelona!

1. Playa Nova Mar Bella

Heb je zin om van het strand te genieten maar lig je liever niet tussen honderden andere toeristen? Ga dan naar Playa Nova Mar Bella. Je vindt dit mooie strand aan Port Olimpic en bent hierdoor nog steeds in hartje Barcelona zonder midden in de drukte te zitten. Niet alleen is dit strand lekker rustig, je vindt er ook allerlei fijne restaurants en leuke bezienswaardigheden die je meteen even kunt bezoeken. De lucht is fris, het zand is vers en het water is schoon: genieten maar!

2. Turó Park

Wil je even uit de drukte en lekker wandelen of met de hele familie picknicken? Bezoek dan het Turó Park. Je kunt hier een leuke botanische tour doen met een gids die je precies kan vertellen welke planten er allemaal in het park te vinden zijn, of gewoon lekker samen gaan wandelen. Je kunt hier echt even helemaal tot rust komen omdat niet alle toeristen dit park weten te vinden. Heerlijk!

3. Biblioteca Arús

Houd je van architectuur? Laat trekpleisters als de Sagrada Familia en Park Guell dan even links liggen en bezoek Biblioteca Arús. Ideaal voor een regenachtige middag! Je kunt hier heerlijk rustig ontspannen in de stilte van de bibliotheek (of even werken, mocht je op ‘workation’ zijn) of gewoon de mooie architectuur bewonderen. Daarnaast ben je niet eens zo ver van de Arc de Triomph vandaan, dus kun je het bezoekje mooi combineren.

4. De oude synagoge

Als je dan toch in Barcelona bent, moet je eigenlijk ook de oudste synagoge van Spanje even bezoeken. Deze synagoge stamt uit 1391 en wordt nu gebruikt om de Joodse cultuur te vieren. Niet alleen vind je hier veel historie, maar ook de architectuur is zeker een bezichtiging waard!

5. Placa Sant Pere

Wil je nog meer architectuur? Bezoek dan Placa Sant Pere; op loopafstand van de Arc de Triomf. Dit oude klooster stamt uit 945 na Chr. en is dankzij de vele renovaties nog steeds te bewonderen.

Dit vind je misschien ook leuk