Investeren in een vakantiewoning in Spanje

door admin
Investeren in een vakantiewoning in Spanje

Als u graag weet waar u op een vakantie aan toe bent en het liefst mogelijke teleurstellingen achteraf over een tegenvallende bestemming of accommodatie mijdt, is een eigen vakantiewoning in Spanje bezitten een goede optie. U kunt bovendien zelf bepalen wanneer en hoelang u op vakantie gaat. 

Bijkomend voordeel is dat uw vakanties vele malen voordeliger zullen zijn in uw eigen vakantiewoningdan wanneer u telkens andere vakanties boekt. Natuurlijk brengt een eigen huis in Spanje ook kosten met zich mee, maar door de jaren heen is steeds opnieuw bewezen dat stenen nog altijd de beste investering vormen op langere termijn. Geld op de bank laten staan rendeert niet vanwege de lage en soms zelfs negatieve rente.

Vastgoed kopen als investering

Vastgoed kopen als investering is een goed idee. Middels de verhuur aan andere toeristen op de momenten dat u zelf niet in de gelegenheid bent om in uw woning vakantie te vieren, kunt u rendement uit uw vermogen halen. Zorg er dan wel voor dat u goed achterhaalt of de aanschafprijs van de woning die u op het oog heeft ook de marktconforme prijs is. Hier zijn allerlei hulpmiddelen voor.

Net als bij beleggen in aandelen gaat ook beleggen in stenen altijd gepaard met risico’s. Besef dat het van belang is om zoveel mogelijk risico’s in te dammen. Ook wat betreft de eventuele toekomstige inkomsten uit verhuur waarmee je de kosten kunt terugverdienen.

Het mooie van beleggen in vastgoed is dat risico’s relatief makkelijk uit te sluiten zijn door kennis van de markt en vooronderzoek. Houd bij aanschaf van uw woning in Spanje altijd het totaalplaatje van de aanschafprijs, mogelijke verhuurinkomsten en alle kosten in het oog. Een en ander moet wel realiseerbaar blijven. Schakel altijd een betrouwbare deskundige partij in. Het gaat tenslotte niet om zomaar een aankoop.

De kosten moeten goed worden berekend en aangedragen door de verkopende partij. Iemand die u in het proces van aankoop van een vakantiewoning in Spanje zou kunnen begeleiden is het Nederlandstalige vastgoedbedrijf Casa Las Dunas, een familiebedrijf met jarenlange ervaring en een groot woningaanbod (zowel nieuwbouw als bestaande bouw) aan de Costa Blanca, de Costa Cálida en de Costa del Sol.

Het plezier dat u van een eigen vakantiewoning in Spanje kunt hebben, het eventuele plezier voor uw (klein)kinderen en het voordelige leefklimaat in Spanje is moeilijk te berekenen, maar het is zeker de moeite waard om te investeren in een vakantiewoning en daarbij te worden bijgestaan door een betrouwbaar makelaarskantoor dat tevens verhuurorganisatie is. Neem bij interesse vrijblijvend contact op met Casa Las Dunas.

Dit vind je misschien ook leuk