Wat waren de opvallendste economische ontwikkelingen deze week?

door admin
Wat waren de opvallendste economische ontwikkelingen deze week?

In de vlog van deze week van Binck Bank Spanje & Portugal praten Beursredacteurs Martin Totté en Kaspar Huijsman je bij over onder meer de sterke daling van aandelen Galapagos ( Belgisch-Nederlands farmaceutisch onderzoeksbedrijf), de belangstelling van met name jongere beleggers voor aandelen Tesla, die sterk stegen ondanks uitblijvend nieuws over nieuwe modellen of anderzins, de presidentsverkiezingen in Amerika en inflatie.

Nieuw soort bedrijven reageren anders op markt

Martin en Kaspar nemen vooral door wat onder beleggers speelt en wat henzelf is opgevallen aan het nieuws. Martin merkt in het begin van de vlog op dat hij het gevoel heeft ‘alles wat ik heb geleerd op school over economie lijk ik wel overboord te kunnen gooien’. Hij doelt op de S&P 500 index die afgelopen woensdag de hoogste waarde ooit heeft bereikt. ‘En dat in een tijd van coronacrisis’, valt Kaspar hem bij. Vroeger gingen de ontwikkelingen op de beurs en van de economie hand in hand, maar dat lijkt nu heel anders. De top 5 hiervan is goed voor 20 procent van de weging in die top 500. Dat bedrijven zoals Apple, Amazon en Facebook in de top 5 staan verklaart wel het een en ander. Die leven op bij economische crisis.

Kijk voor meer interessante weetjes en ontwikkelingen van de afgelopen week  de vlog op deze pagina. Geen vlog missen? Abonneer je dan hier! Of volg de Beursredacteurs op Facebook.

Lees hier meer over De Beursredacteurs

Deze informatie is afkomstig van BinckBank Spanje en is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Uw inleg kan minder waard worden. 

Dit vind je misschien ook leuk