Sneller en goedkoper internet erg belangrijk en ook mogelijk in Spanje

door admin
Sneller en goedkoper internet erg belangrijk en ook mogelijk in Spanje

In het ‘nieuwe normaal’ zijn activiteiten zoals het vergaderen met klanten of werknemers in een gesloten ruimte niet aan te raden en soms zelfs niet eens toegestaan. Dit maakt video conferencen via bijvoorbeeld Zoom en Microsoft Teams de nieuwe manier van meeten. Bij zo een video call wil je beslist geen last hebben van stilstaande beelden of een haperende audio- en video kwaliteit.

Bovendien brengt menigeen in de huidige situatie meer tijd binnenshuis door. Dit blijkt onder meer uit de enorm toegenomen hoeveelheid streaming van films via aanbieders zoals Netflix, televisieprogramma’s en YouTube video’s. Dit streamen vereist eveneens een erg snelle en stabiele internetverbinding.

Omdat nu in Spanje op veel plekken internet via glasvezel beschikbaar is en de markt voor meerdere aanbieders open is gegooid, is een slechte internetverbinding niet meer nodig. Het kan dan vanwege de grote hoeveelheid aanbieders en aanbiedingen in het Spaans onduidelijk zijn welke keuze je hierin moet maken. Heb je de knoop eenmaal doorgehakt, dan moet je nog maar goed zien te communiceren met een monteur die een taal spreekt die niet of onvoldoende de jouwe is.  

Hoe kan het beter?

Veel bedrijven en particulieren in Spanje werken met een internetverbinding die jaren geleden is afgesloten. Toch is het nu vaak mogelijk om je bestaande ADSL-verbinding te vervangen door een vele malen snellere glasvezelverbinding. Bovendien kun je ook de bestaande abonnementen voor glasvezel voordeliger afsluiten met een verbinding die, afhankelijk van je abonnement, wel 5 tot 30 keer sneller is dan wat je gewend bent.

Daarbij beschikt de wifi op de nieuwe bijgeleverde routers, naast het storingsgevoelige en overvolle 2,4 GHz netwerk (dezelfde band als die van een magnetron), eveneens over het 5 GHz netwerk, dat aanzienlijk sneller is. Let in dit verband op of je apparatuur, zoals smartphones, tablets en laptops, wel geschikt is voor 5 GHz wifi.

Probleemloze overstap

Vrees je dat je bij de overstap naar een ander abonnement tijdelijk zonder internet komt te zitten of dat je je huidige telefoonnummer verliest? Dan ben je niet de enige. Veel mensen maken zich hier net als jij zorgen over. Die zorgen zijn echter onnodig. Je huidige telefoonnummer kan gewoon meeverhuizen en de overstap naar een nieuwe internetaansluiting gebeurt zonder dat je daar iets van merkt. Omdat het glasvezelnetwerk in Spanje de laatste tijd ontzettend is uitgebreid en wat kwaliteit, snelheid en prijs betreft flink is verbeterd, is de kans groot dat je daar juist nu van kunt profiteren.

Nederlandstalige begeleiding op afstand in Spanje

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en wil je een Nederlandstalige begeleiding bij de overstap naar of een nieuwe aansluiting van een snellere, betere en goedkopere internetverbinding? Neem dan contact op met Sol Support en stuur je locatie. De specialisten van Sol Support bekijken dan vrijblijvend wat voor jou de beste optie is.

Wil je naast een snelle internetaansluiting ook dat je computerapparatuur veilig en snel werkt? De IT-deskundigen van Sol Support geven on site en remote (op afstand door heel Spanje) IT-support en bieden werkplekbeheer. Daarnaast maken zij binnen een mum van tijd prachtige, professionele websites. Meer weten? Stuur een email naar info@sol.support, een whatsapp naar: +34 644 67 67 33. Gewoon bellen kan natuurlijk ook!

Dit vind je misschien ook leuk