Tip voor je volgende reis naar Spanje: Maak een trip langs de mooiste kastelen

door admin
Tip voor je volgende reis naar Spanje: Maak een trip langs de mooiste kastelen

Spanje ligt bezaaid met kastelen in alle soorten en maten en uit alle tijdperken. Ze zijn gebouwd door Romeinen, Arabieren of Christenen en bevinden zich in een verschillende staat van behoud. Sommige kastelen in Spanje lijken zo uit een sprookje voor kinderen te zijn gewandeld of geïnspireerd te zijn op een kindertekening, compleet met wachttorens, kantelen en slotgrachten. Het enige dat er nog aan ontbreekt is dat ze worden bewaakt door een draak en bewoond door prinsen en prinsessen.

Het Alcázar in Segovia

Een van de mooiste kastelen van Spanje staat in Segovia en siert een heuvel midden in het oude centrum, dat tot Werelderfgoed van Unesco is benoemd. Onder de heuvel stroomt het water van de rivieren Eresma en Clamores. Het kasteel heeft de uitstraling van een waar sprookjespaleis en werd in de 13de eeuw gebouwd en bewoond door diverse koningen. De grootste bloeiperiode was toen Felipe II hier woonde. Bijzonder is de Torre del Homenaje die doet denken aan de boeg van een schip dat tussen de twee rivieren vaart.

Het kasteel van Peñíscola

Het fort van Peñíscola domineert het gelijknamige stadje vanaf een 64-meter hoge rots in de Middellandse Zee. Het beroemde personage El Cid wordt met dit gebouw geassocieerd vanwege de opnames van de film over deze Spaanse nationale held. Een grote beroemdheid die in het kasteel verbleef was de tegenpaus Benedictus XIII, in Spanje bekend als ‘Papa Luna’ (Papa is Paus), die hier zijn toevlucht zocht en stierf in 1423. Vandaar dat het kasteel ook ‘het kasteel van Papa Luna’ wordt genoemd. De Tempeliers bouwden dit romaanse werk tussen 1294 en 1307 op de overblijfselen van het oude Arabische fort.

Het kasteel van Manzanares el Real

Het dorp Manzanares El Real geniet vooral bekendheid vanwege het kasteel met een schitterende ligging aan de voet de Sierra de Guadarrama en aan de oever van het stuwmeer van Santillana. Het kasteel geniet faam als het best bewaarde en een van de mooiste van Spanje. Binnen is een fraaie collectie van Brusselse wandtapijten en schilden te bewonderen. Daarnaast staat het vol met antieke meubelstukken spiegels, kleden en andere objecten. Bezoeken zijn opgezet als een theatervoorstelling wat een bezichtiging extra levendig maakt.

Het kasteel van Alcaudete

Dat de provincie Jaén het gebied is met de meeste kastelen en forten van Europa is een opmerkelijk gegeven. Dat maakt de keuze voor een specifiek kasteel hier moeilijker, maar het fraai gerestaureerde kasteel van Alcaudete heeft een magische uitstraling en in het oog springende ligging.  Arabieren bouwden de oorsprong, maar na de Reconquista door de Christenen werd het in de middeleeuwen overgedragen aan de Militaire Orde van Calatrava die vanaf daar de oprukkende Arabieren moesten tegenhouden. Nu is het kasteel met bijbehorend uitgebreid bezoekerscentrum te bezichtigen.

Het kasteel van Baiona

Castillo Monterreal van Romeinse oorsprong staat op een schitterende plek aan de oever van Ría de Vigo in Galicië. In het jaar 60 na Chr. werd voor het eerst naar dit kasteel verwezen. Dat was het jaar waarin Julius Ceasar Baiona veroverde. Behalve Romeinen, lieten ook Visigoten en Arabieren er hun sporen na. Het kasteel is volledig gerestaureerd en huisvest sinds 1966 een staatshotel van de Parador-keten. Zo ontwaak je er met een prachtig uitzicht op de Cíes-eilanden en de grillige Galicische kust. Logeer je er niet, dan kun je het toch bekijken of iets eten op het ruime terras aan het water. Een leuk detail is dat in de gangen schilderijen hangen van een aanval op het kasteel van Hollandse rebellen in 1609.

Reizen naar Spanje zonder bagage

Wil je naar Spanje reizen met alleen handbagage, weet dan dat je zware koffers, fietsen of andere bijzondere bagage naar Spanje kunt laten brengen door Bagagekoerier.nl. Een unieke service waarmee je letterlijk licht op reis kunt. Bagagekoerier.nl is een Nederlands bedrijf dat al jaren met de grootst mogelijke zorg vervoer van koffers en bijzondere bagage regelt. Het werkt heel eenvoudig. Op een vooraf afgesproken tijdstip haalt de chauffeur van Bagagekoerier.nl je bagage bij je thuis op en levert deze – natuurlijk vóór je aankomst – af op je bestemming in Spanje. Uiteraard zorgt Bagagekoerier.nl ook voor de terugreis. Op deze manier begint je vakantie of periode van overwinteren in Spanje heel ontspannen en hoef je je geen zorgen te maken over gezeul met zware spullen. Bagagekoerier.nl is een erg comfortabele en economische optie. Klik hier voor meer informatie en contact.

Dit vind je misschien ook leuk