Paradijs in de ‘achtertuin’ van Marbella

door admin
Paradijs in de ‘achtertuin’ van Marbella

Dit is de hoogste top van de Sierra Blanca, die beschutting biedt aan de bewoners van dit gedeelte van de Costa del Sol. Om te ontsnappen aan ons hectische dagelijkse leven aan de kust trekken we vaak de natuur in en zijn dan toerist in eigen land. We blijven ons verbazen over hoe radicaal anders Spanje eruit ziet als je even het binnenland in rijdt. Ditmaal kozen we voor natuurgebied El Juanar. Vanaf Marbella rijd je richting Monda via je A-355. Voorbij Ojén zie je een groot bord met El Juanar, waar je linksaf slaat. Deze weg volg je tot het einde.  

Bij nadere inspectie blijkt de berggeit van steen te zijn. We staan op de ‘mirador’ van het natuurgebied El Juanar. Talloze wandelroutes leiden hier langs oogstrelende Andalusische natuur. De onverharde weg van de parkeerplaats naar de mirador is ongeveer een half uur lopen en goed te doen met kleine kinderen en wandelwagens. Daarnaast zijn er ook meer uitdagende routes, waaronder die naar de top van La Concha (1.215 meter) of naar de dorpjes Ojén of Istán. Alle wandelroutes zijn duidelijk aangegeven en goed onderhouden.

De meest gelopen route, dus vooral erg druk op zon- en feestdagen, is die van de Refugio el Juanar naar de mirador. Je kunt beginnen met een kopje koffie in de refugio zelf of terugkeren om er uitgebreid te lunchen of dineren. Het gebouw ligt midden in een bos van kastanjebomen. Hier kun je langs de weg parkeren tot het grote hek waarachter het natuurgebied echt begint. Vanaf daar loopt de onverharde weg door een schilderachtig dal vol met olijfbomen tegen het decor van hogere rotsen en dennebossen. Door die omliggende rotsen is het er relatief beschut. Een aanrader is ook iets van het gebaande pad af te lopen en op een open plek in de zon te picknicken.

Eliza was here

 

Zelf hoeven we geen plek te zoeken om te overnachten omdat we hier wonen. Langs de kust in plaatsen als Mijas, Marbella en Estepona is het aanbod van hotels, huurhuizen en appartementen eindeloos. Wie de kust liever ontvlucht, heeft ook veel keuze  in een van de nabijgelegen pittoreske dorpjes in het binnenland zoals Istán, Guaro of Ojén.

Voor overnachten op bijzondere locaties hebben wij en vrienden en kennissen van ons goede ervaringen met Eliza was here: unieke vakantieadressen die zonder uitzondering ware vakantieparadijsjes genoemd kunnen worden. Niet voor niets is hun slogan ‘Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf’. In Ojén kun bijvoorbeeld bijkomen van je wandeling en overnachten middenin het Spaanse dorpsleven.

Het stijlvol ingerichte hotel La Posada del Angel wordt gerund door Nederlanders en we kunnen het je van harte aanbevelen. Hier verblijven laat je het leven in een echt authentiek Andalusisch dorp ervaren terwijl je je omringd weet van natuur en dat alles op slechts twintig minuten rijden van het strand van Marbella.

Dit vind je misschien ook leuk