Waarom zou je voor het Spaanse Baskenland kiezen?

door admin
Waarom zou je voor het Spaanse Baskenland kiezen?

Aldus Mark Kurlansky, Amerikaans journalist en schrijver die het boek ‘The Basque History of the World’ schreef in 1999. Wanneer je door het Baskenland reist, voel je het mysterie. Het is er anders. Er hangt iets bijzonders in de lucht, maar wat het is, is moeilijk te omschrijven. Misschien komt het van de geesten van de miljoenen pelgrims die eeuwenlang de drie  Baskische provincies in het noorden van Spanje hebben doorkruist en dat nog steeds doen, op weg naar Santiago de Compostela, of doordat het landschap zo smeuiig en intens groen is en de kust zo ruig.

Bijzonder stukje Spanje

 

Zeker is dat de de drie provincies Vizcaya, Gipuzkoa en Álava parels van vakantiebestemmingen vormen en de inwoners met hun zeer gastvrije en vriendelijke natuur klaar staan om bezoekers te ontvangen om hen enthousiast de schat aan natuurlijke, monumentale en gastronomische bezienswaardigheden te tonen die dit zeer bijzondere stukje Spanje te bieden heeft.

Natuurlijk kun je er naar toe voor de gastronomie. Wereldberoemd dankzij het feit dat de Baskische koks mede aan de wieg staan van de trend van het moleculaire koken. Je kunt er heen om een van de vele met Michelinsterren bekroonde restaurants te bezoeken. Ook over de pintxos in San Sebastian is al veel geschreven. Die heerlijke hapjes met een prikkertje erin die vaak op zichzelf al kleine culinaire hoogstandjes zijn. Of ga naar het Guggenheim Museum in Bilbao, dat niet alleen imponeert vanwege permanente collectie en de grote namen die er exposeren, maar ook vanwege de grootsheid van het gebouw van Frank O. Ghehry. Of neem een kijkje in Gernika voor de achtergrond van het fameuze schilderij van de Spaanse meester Pablo Picasso.

 

Reisorganisatie Go Basquing

 

Wat ook kan en wat je gegarandeerd een geweldige ervaring oplevert, is het contact opnemen met de mensen van Go Basquing, een reisorganisatie gespecialiseerd in het Baskenland. Het wordt geleid door Iñigo en Andrés. Beide heren reisden vanuit verschillende professies de wereld rond, woonden op talloze plekken, maar besloten met deze uiteenlopende schat aan ervaringen terug te keren naar hun roots. Beiden combineerden hun grote passie voor reizen en hun liefde voor mensen met de geneugten van het goede leven. Ze houden oneindig veel van hun ‘tierra’ en willen daarom niets liever dan anderen daar kennis mee laten maken.

Of je nu alleen reist, in een groep, een zakelijk motief hebt om het Baskenland te bezoeken of een speciale dag wilt vieren op een speciale lokatie, houdt van wandelen, surfen, golfen of je wilt enkel die bijzondere Baskische gastronomie tot je nemen, Go Basquing brengt al je wensen samen in een á-la-carte reis die precies zover is geregeld als jij dat wilt. Een reismenu dat een garantie biedt voor een onvergetelijke ervaring die ongetwijfeld een diepe indruk zal achterlaten. Go Basquing vormt jouw ‘local’ die je rondleidt, zodat je plekken leert kennen waar je normaal niet zo snel zou komen of waar je door hun bemoeienis zeer warm wordt onthaald. Wil je meer weten, neem contact op met Iñigo of Andrés of kijk op GoBasquing.com.

Dit vind je misschien ook leuk