Lukt het je maar niet te stoppen met roken en woon je in Spanje?

door admin
Lukt het je maar niet te stoppen met roken en woon je in Spanje?

Misschien zat stoppen met roken al wel bij je goede voornemens voor het jaar 2016. Misschien ook niet, maar kunnen we je hier inspireren om het toch te overwegen. De voordelen van stoppen met roken beginnen namelijk meteen al een paar uur nadat je je laatste sigaret hebt uitgemaakt.

Voordelen van stoppen met roken

Na het stoppen met roken zijn al heel snel positieve gevolgen voor het lichaam van de roker merkbaar. Voor een actieve roker die ongeveer een pakje per dag rookt zijn dit:

  • Na 20 minuten-De bloeddruk en het hartritme worden weer normaal
  • Na 8 uur– Het zuurstofgehalte wordt weer normaal
  • Na 24 uur– Alle koolstofmonoxide is verdwenen. De longen beginnen met het verwijderen van slijm en andere afvalstoffen afkomstig  van het roken
  • Na 48 uur-De smaak-en reukzin worden veel scherper
  • Na 72 uur-Men ademt gemakkelijker-omdat de luchtpijptakken zich verwijden-en men voelt zich fitter
  • Na 2 à 12 weken-De bloedcirculatie verbetert zodat men gemakkelijker beweegt
  • Na 3 à 9 maanden-Hoest, fluitende ademhaling en ademhalingsproblemen verminderen
  • Na 1 jaar-Risico op longkanker en hartziekten daalt en het lichaam blijft zich verder herstellen
  • na 10 tot 15 jaar-Het risico op een hartaanval is even groot als bij een niet-roker

Nog meer argumenten voor stoppen

Ben je nog niet overtuigd: de Spaanse organisatie voor behandeling van infecties van luchtwegen en thoraxchirurgie (SEPAR) stelt dat een sigaret ruim 3.500 giftige ingredienten bevat, waaronder arsenicum en amoniak. Daarnaast bevat een sigaret radioactieve- en 40 kankerverwekkende stoffen. Daarom is stoppen met roken de beste beslissing die je voor je gezondheid kunt nemen. De sigaret is ontworpen om je verslaafd te houden. Nicotine heeft ook een vijf keer zo grote verslavende capaciteit dan cocaïne, opnieuw volgens SEPAR.

Hoe stop je dan met roken?

Een beproefde manier om met de ongezonde gewoonte te stoppen is met behulp van de BICOM2000® bioresonantie therapie. Met deze behandeling wordt op een natuurlijke manier ook de mentale afhankelijkheid van het roken ‘losgekoppeld’. Dit in minder dan anderhalf uur!! De basis van de BICOM2000® bioresonantie therapie berust op de nieuwste ontwikkelingen en inzichten uit de biofysica en is zeer succesvol gebleken als ondersteuning bij het stoppen met roken. 

De Nederlandse Hilde Sportel is één van de eerste natuurgeneeskundige therapeuten in Spanje die in haar praktijk Vida Mas Sana met behulp van een combinatie van Bicom2000® Bioresonantie-therapie en Ooracupunctuur (zonder naalden) mensen van hun nicotineverslaving kan afhelpen. Dit doet ze aan de Costa del Sol en in de provincie Cádiz.

De enige voorwaarde om te beginnen aan de behandeling is wel dat je echt zélf gemotiveerd moet zijn om ermee te stoppen. Als je wordt gestuurd door een ander en er eigenlijk niet van af wilt, heeft het weinig zin.

De bioresonantie-therapie wordt door Hilde Sportel ook met succes ingezet om verschillende vormen van allergie, gewichtsproblemenen, huidproblemen en hormonale problemen te behandelen.

Geen sprookje

Dat het geen sprookje is, blijkt uit het gastenboek op de website. ‘Ik dacht: De slogan “stoppen met roken in 90 minuten” kan niet waar zijn! Maar na deze 90 minuten, ben ik inmiddels al meer dan 3 maanden rookvrij na zo’n 40 sigaretten per dag gerookt te hebben. 

Dit vind je misschien ook leuk