Lees over het leven aan de Costa del Sol in de nieuwste Especial Life!

door admin
Lees over het leven aan de Costa del Sol in de nieuwste Especial Life!

Het is alweer het 18e nummer van dit mooie blad dat al een paar jaar gratis wordt verspreid aan de Costa del Sol tussen Málaga en Estepona. In de zomer verschijnt het blad elke maand, dus extra reden om snel naar het punt in je buurt te gaan waar deze bladen gratis voor je klaar liggen.

Omdat augustus bij uitstek een toeristen-maand is, in dit nummer aandacht voor duurzaam toerisme. Professor Duurzaam Toerisme van de universiteit in Jaén geeft zijn visie op de huidige evolutie van het toerisme aan de Costa del Sol. 

Omdat Zuid-Spanje veel meer is dan de kust en het strand alleen, lees je in dit nummer over hoe bijzonder een bezoek aan het ski-oord Pradollano in de Sierra Nevada in de zomer kan zijn. Tot 3 september zijn er drie liften geopend, waarmee je tot vlak onder de top van de Veleta geraakt, een van de hoogste pieken van het Spaanse vasteland. Bijkomend voordeel: op 3.000 meter hoogte is het lekker koel!

De gevierde Vlaamse schrijver Stefan Brijs schreef Andalusisch Logboek. Een prachtig boek dat je als lezer meeneemt langs diverse cultuurhistorisch zeer interessante plekken in de Zuid-Spaanse regio die van het gebaande pad zijn. Brijs zocht én vond verborgen meesterwerken en vergeten beroemdheden in bijzondere dorpjes en steden. 

In La Axarquía, de fruitboomgaard van Spanje, is de druivenoogst weer van start. Naast avocado’s, mango’s, amandel- en olijfbomen vind je hier tal van wijngaarden waar de muskaatdruif groeit. Deze wordt gebruikt voor de productie van de voor de streek zo typische zoete Málaga-wijn. Lees het artikel voor meer informatie en een virtuele excursie door de streek. 

Voor een blik achter de schermen van ondernemende Nederlanders en Vlamingen in Zuid-Spanje sprak Especial Life dit keer met Marjan Schut, de voorzitter van Ellas, een Nederlandstalige business club voor ondernemende vrouwen aan de Costa del Sol. 

Lees Especial Life online

Naast bovengenoemde onderwerpen vind je nog veel meer nieuws en wetenswaardigheden over het leven in dit mooie stukje Spanje. Mocht je het blad niet dichtbij vinden, klik dan op deze link om het hele magazine online te lezen.

Dit vind je misschien ook leuk