Spanje zou zich voorbereiden op zomer zonder buitenlandse toeristen

door admin
Spanje zou zich voorbereiden op zomer zonder buitenlandse toeristen

Dit nieuws is alleen te lezen in deze krant en in andere nieuwsmedia die de krant daarbij als bron aanhalen. ABC is een rechtse krant en omdat de media en politiek in Spanje vrij veel invloed op elkaar hebben, moet dit nieuws wel met een korrel zout worden genomen. Het kan afkomstig zijn van de rechtse oppositiepartijen die de huidige linkse, socialistische regering in een negatief daglicht willen stellen.

ABC kopt verder dat de regering zich aan het voorbereiden is op een zomer zonder buitenlandse toeristen en daarbij overweegt transportbeperkingen en capaciteitscontroles in te stellen. Die zouden ook in zeker mate gelden voor het nationale toerisme. In het openbaar vervoer zouden mensen maskers op moeten houden en een afstand tot anderen van 1,5 meter, zoals wordt aanbevolen door de gezondheidsautoriteiten.

De krant schrijft verder: “in dit scenario zal de maatregel die de grootste impact zal hebben op de nationale economie zijn die zwart op wit staat: de sluiting van de grenzen (geheel of gedeeltelijk), wat inhoudt dat de belangrijke stroom van internationale toeristen het land niet binnenkomt en in plaats daarvan het nationale toerisme gedurende de hele zomer als alternatief voor vakanties moet worden bevordertd”. 

Dat zou andersom ook betekenen dat Spanjaarden hun land niet kunnen verlaten, tenzij een eventueel specifiek gezondheidscertificaat hen dat toestaat. De maatregel zou, zo vervolgt ABC, uiteraard onderhevig zijn aan uitzonderingen die de regering gedurende de komende periode zal vaststellen, gebaseerd op de versoepeling van de regels onder de noodtoestand en afhankelijk van hoelang die noodtoestand nog duurt.  

Naar het strand?

Dezelfde bronnen zouden tegen ABC hebben gezegd dat tussen alle maatregelen die de regering bestudeert ook die zit waarin de toegang tot de Spaanse stranden zal worden beperkt om te voorkomen dat er grote groepen mensen dicht op elkaar komen. Dit zouden epidemiologen en andere gezondheidswetenschappers hebben geadviseerd.

De toeristische sector – zowel het hotelwezen als de vliegmaatschappijen – beschouwt de komende zomer al als verloren, schrijft de krant. Al zouden de maatregelen rond de ‘confinamiento’ worden versoepeld, dan is er altijd nog sprake van een gebrek aan vertrouwen van mensen die wel twee keer nadenken om naar Spanje te vliegen omdat het land een van de zwaarst door het coronavirus getroffen landen van Europa is.

ABC citeert een ‘lid van de regering’ die gezegd zou hebben: “Het is onmogelijk op dit moment iets te voorspellen, hoewel ik het internationale toerisme als praktisch onmogelijk beschouw”. 

Dit vind je misschien ook leuk