Prinses Leonor van Spanje krijgt excuses van Spaanse media

door admin
Prinses Leonor van Spanje krijgt excuses van Spaanse media

‘Leonor verlaat Spanje, net als haar opa’. Deze kop was ruim een minuut in beeld waarna het onderwerp werd besproken in het programma La hora de la 1. RTVE maakt een verwijzing naar Juan Carlos I die vorig jaar Spanje verliet nadat hij beschuldigd werd van witwaspraktijken en andere frauduleuze handelingen.

Spaanse zender opent aanval op koninklijk huis

Het is dan ook precies deze vergelijking die bij veel kijkers in het verkeerde keelgat schoot en leidde tot klachten op sociale media. Kijkers vinden dat RTVE hiermee een aanval opent op het koninklijk huis en de rechten schendt van een minderjarige meisje. Een woordvoerder van RTVE liet donderdag weten excuses aan te bieden namens de zender en spreekt van een ‘ernstige fout die is gemaakt en die directe consequenties heeft voor de verantwoordelijken’.

Spaanse prinses gaat twee jaar studeren in Wales

Dinsdag werd bekendgemaakt dat prinses Leonor (15 jaar), troonopvolger van Felipe VI, haar laatste twee jaar van de middelbare school aan het Atlantic College in Wales zal volbrengen. Ook koning Willem-Alexander heeft hier enkele jaren gestudeerd. Het betreft een kostschool en staat volgens deskundigen bekend als een school met een open en kritische geest en is niet religieus, politiek of anderszins georiënteerd.

Wat brengt de nabije toekomst voor de prinses van Asturië?

Tot dit jaar studeerde de prinses van Asturië aan de privéschool Nuestra Señora de los Rosales. Leonor zal in september starten in Wales. Volgens de Spaanse krant El País zal Leonor wanneer zij 18 wordt een militaire opleiding genieten. Tijdens deze opleiding maakt ze, net als haar vader, verder kennis met ale facetten van de marine, het leger en de luchtmacht.

Dit vind je misschien ook leuk