Coronavrije reizen naar Canarische Eilanden

door admin
Coronavrije reizen naar Canarische Eilanden

De eerste testfase van deze ‘Covid-tested vakanties’ van Alpitours, waar NEOS onderdeel van is, gaat eind maart van start. De bedoeling is dat de veiligheidsmaatregelen die in het reisaanbod worden toegepast worden getest en geverifieerd op hun effectiviteit. 

De vluchten van Neos beginnen op zaterdag 27 maart vanuit Milaan-Malpensa naar Tenerife en Fuerteventura. Een zaterdag later wordt ook  vanuit Verona naar deze twee bestemmingen gevlogen. De hotels die aan de pilot meedoen zijn de Best Jacaranda en het H10 Costa Adeje Palace, op Tenerife, en het Occidental Jandia Playa en het Barceló Castillo Beach Resort, op Fuerteventura. De Alpitour Group hoopt op deze manier de nieuwe procedure voor internationale vakanties in te luiden.

Na de eerste experimentele vluchten op de Canarische Eilanden is het de bedoeling om het model te herhalen op andere geschikt geachte bestemmingen, zoals de Malediven, Madagaskar, Zanzibar, de Dominicaanse Republiek, de Rode Zee of Mexico. 

Maatregelen om de veiligheid te waarborgen

De toeristische corridors die door het Italiaanse bedrijf worden voorgesteld, omvatten snelle antigeentests voordat reizigers aan boord gaan. Deze maatregel wordt door Neos overigens al sinds november 2020 toegepast. Het uitvoeren van een moleculaire tests voor vertrek uit Italië en een tweede test die in het resort op de plaats van bestemminge moet worden uitgevoerd voor de terugreis. De vliegmaatschappij regelt de tests en betaalt deze ook. 

“Op deze manier kunnen reizigers zich gerust voelen over hun veiligheid en die van andere passagiers”, zegt een woordvoerder van Alpitours in TouriNews.es.

Om reizigers meer vertrouwen te geven, wordt ook een grotere flexibiliteit bij reserveringen aangeboden. Mensen kunnen reisdata veranderen of hun geboekte reis cancellen in ruil voor een tegoedbon. In geval een klant positief test, wordt hen bescherming en hulp geboden. 

Dit vind je misschien ook leuk