Spaanse hotels willen zelfde maatregelen in het hele land

door admin
Spaanse hotels willen zelfde maatregelen in het hele land

Ze vrezen dat na 9 mei, als officieel de Staat van Alarm afloopt, een chaos ontstaat als de maatregelen in het hele land niet zorgvuldig worden gecoördineerd en elke autonome regio zijn eigen beperkende maatregelen kan opstellen. Het reizen voor Spanjaarden in hun eigen land moet aantrekkelijk worden gemaakt in afwachting van de terugkeer van het internationale toerisme. 

Voor Victoria López, directeur van de Fedola-groep met 5 hotels op de Canarische Eilanden, is het heel belangrijk dat de 17 autonome gemeenschappen in Spanje het eens zijn over dezelfde maatregelen en niet elk hun eigen beslissingen. Op de Canarische Eilanden “hebben we de zomer van 2020 en de winter van 2020-21 gemist, dus we moeten minstens één zomer van 2021 hebben die, ook al zal die slecht zijn ten opzichte van normale zomers, ons een beetje hoop geeft”, zei López tegen EfeTur. 

Een hotel van de keten is al geopend. In de zomer zullen daar nog drie hotels aan worden toegevoegd. Toch is de strategie gericht op het winterseizoen van 2021-2022,omdat voor deze periode een flinke opleving van de reserveringen is geregistreerd.

De algemeen directeur van Port Hotels (met hotels aan de Costa Blanca en in de stad Valencia), Rafael Blanquer, benadrukt dat het belangrijkste op dit moment is dat “onze organisaties wendbaar met een zeer groot aanpassingsvermogen”. Men is bereid om aan de slag te gaan zodra de gelegenheid zich voordoet.

De keten heeft sinds juni vorig jaar een hotel in Elche (Alicante) open kunnen houden dankzij de voetbalteams die daar verblijven, nadat Elche Club de Fútbol naar de eerste divisie verhuisde.

Blanquer voorziet dat “met een beetje geluk” zijn hotelgroep in mei “iets” zal kunnen openen en dat in juni de nationale markt wat meer zal gaan aantrekken en vanaf juli de internationale markt. “Maar tot september verwachten we eigenlijk niets belangrijks”.

Agustí Codina, directeur van Med Playa (met hotels aan de Costa Brava, Costa de Maresme, Salou, Benidorm, Costa del Sol en Costa del Mar Negro), is optimistisch over de zomer omdat “ik zie dat we al aan het einde zijn van de crisis”.

Het begin van het herstel zal volgens Codina niet zwart of wit zijn, maar eerder een grijs overgangsgebied inhouden. Een gebied dat in tijd zo kort mogelijk moet worden gehouden.

Meer geld door besparingen tijdens pandemie

De hotelketen is in sommige kustgebieden met name afhankelijk van het Britse toerisme en de directeur is dan ook van mening dat, naast vaccinatie, een belangrijke factor is dat vakantiegangers gedurende alle maanden van pandemie niets meer aan vakanties hebben kunnen uitgeven en dat er daardoor geld is opgespaard. Volgens hem gaat het in het VK bijvoorbeeld om een bedrag van 208,6 miljard euro.

Volgens Codina “wordt het natuurlijk geen buitengewone zomer, maar het zou wel een goede zomer kunnen worden die ons naar een betere herfst zal leiden, want die zal waarschijnlijk ook langer duren”. Hij voorspelt dat 2021 beter wordt dan men nu denkt en dat de toeristische regio’s een paar goede jaren voor de boeg hebben. 

Ramón Braña, algemeen directeur van Oca Hotels (met vestigingen in Galicië, Asturië, Burgos en Brazilië), verwacht een klein herstel voor de zomer, maar maakt zich zorgen over het gebrek aan internationaal toerisme tijdens het winterseizoen. Bovendien zal het volgens Braña moeilijk zijn de zakelijke markt terug te winnen omdat veel nu online geregeld wordt.

“Het vaccin is ons tegengif voor herstel en ook dat de autonome gemeenschappen het op een bepaald moment eens zijn over de te nemen maatregelen, zodat, hoewel we geen internationaal toerisme hebben, het nationale toerisme wel op gang komt, doordat mensen van deze situatie gebruikmaken om hun eigen land beter te leren kennen”, voegde Braña toe.

Dit vind je misschien ook leuk