Nederlands reisadvies voor Spanje gewijzigd

door admin
Nederlands reisadvies voor Spanje gewijzigd
Vanaf heden, 15 mei, geldt voor de Canarische eilanden (Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, La Gomera en El Hierro) en de Balearen (Ibiza, Formentera, Mallorca en Menorca) een ‘geel’ reisadvies. Dat betekent dat mensen er weer heen kunnen reizen, maar dat er nog wel risico’s zijn.
Negatieve test- en quarantaineverplichting vervalt

Bij terugkomst uit deze gebieden hoeft u geen negatieve test te laten zien. Ook hoeft u bij aankomst in Nederland niet in quarantaine.
Houd er wel rekening mee dat voor reizigers náár de Canarische eilanden en de Balearen nog wel een PCR-testverplichting geldt vanuit de Spaanse autoriteiten. Die geldt namelijk nog steeds voor heel Spanje voor alle volwassenen en ook voor kinderen vanaf 6 jaar. De test mag maximaal 72 uur voor aankomst zijn afgenomen. Op de meeste eilanden zijn lokale maatregelen van kracht tegen de verspreiding van het virus. Houd hier rekening mee en informeer voor je vertrek. Ook kunnen de maatregelen tijdens uw verblijf veranderen.
Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert om voor vertrek de site wijsopreis.nl te bekijken voor de laatste informatie en voor het antwoord op de vraag of reizigers vanuit Nederland wel welkom zijn. 
Sinds eerder deze week bekend werd dat landen op geel zouden gaan, steeg het aantal boekingen naar onder meer de Griekse en Spaanse eilanden enorm. Volgens minister De Jonge van Gezondheidszorg zullen naar verwachting steeds meer landen op geel komen te staan, omdat de situatie dankzij de vaccinaties snel verbetert.
Binnenkort geen PRC-testverplichting meer voor Spanje

Vrijdag liet de Spaanse staatssecretaris Fernando Valdes van Toerisme weten dat Spanje van plan is vanaf 20 mei mensen uit EU-landen met een lage covid-incidentie zonder PCR-testverplichting of vaccinatiebewijs toe te willen laten. Dit om de doorstroom van reizigers naar Spanje te stimuleren.
 
Ook Britten weer welkom in Spanje

Spanje wil ook Britse burgers die naar Spanje willen reizen, zonder een PCR-test binnenlaten. Door de opmars van vaccinaties en de afname van infecties is de incidentie in het Verenigd Koninkrijk zo gedaald dat Spanje het land niet als een risicozone beschouwt. Nu hoeven de Britten alleen maar te wachten tot de Europese Unie haar buitengrenzen opent voor niet-essentiële reizen, wat volgens de Spaanse minister van Toerisme, Reyes Maroto, naar verwachting op 20 mei zal gebeuren.

Dit vind je misschien ook leuk