Meerdere wandelaars komen om het leven in Noord-Spanje

door admin
Meerdere wandelaars komen om het leven in Noord-Spanje

Volgens bronnen bij de politie lag de 46-jarige Nederlander op ruim 3.000 meter hoogte levenloos in zijn tent in de Picos del Infierno nabij de Franse grens. Er wordt een autopsie uitgevoerd om de doodsoorzaak van de man te kunnen vaststellen. Omdat er geen sporen van geweld waren, gaat de politie vooralsnog uit van een natuurlijke dood. 

Om de twee Spaanse vrouwen in Cantabrië te redden werden zowel lucht- als grondreddingsdiensten ingezet. De vrouwen liepen de route die begint in Collados del Asón toen ze van een steile helling vielen. Na ontvangst van de melding zette 112 Cantabria een helikopter in met medische ondersteuning. De vrouwen, inwoners van Santander en 40 en 50 jaar oud, werden ter plaatse dood verklaard. Ze hadden als onderdeel van een groep gelopen.

De grondondersteuning was nodig voor de redding omdat een mistbank het voor de helikopter moeilijk zou hebben om toegang te krijgen tot het gebied waar de lichamen werden gevonden; een gebied “steil en moeilijk toegankelijk”, aldus de dienst noodgevallen van Cantabrië.

Daarnaast moest een helikopter een andere wandelaar in Polaciones, ook in Cantabrië bijstaan. De man kreeg een beroerte tijdens het lopen van de route in de Carcajal-heuvels. Darom zorgde een Guardia Civil-patrouille voor de lichamen van de twee wandelaars, terwijl het vliegtuig de andere gewonde partij assisteerde.

Dit vind je misschien ook leuk