Politie waarschuwt voor zwendel met oplichters die zich voordoen als Mercadona

door admin
Politie waarschuwt voor zwendel met oplichters die zich voordoen als Mercadona

Eerst wordt een e-mail verzonden met als onderwerp ‘Je bent geselecteerd!’ Hierin wordt de ontvanger geïnformeerd dat hij een prijs heeft gewonnen in de vorm van gratis producten van Mercadona. 

Controleer altijd de officiële Mercadona-website

De Nationale Politie waarschuwde op hun Twitter-account voor de zwendel: “Als je niet hebt deelgenomen aan een wedstrijd, maar op mysterieuze wijze bent geselecteerd om gratis producten te ontvangen. GELOOF DAT NIET! Het is niet @mercadona. Als je echter twijfelt, raadpleeg dan altijd de officiële website.

Politie waarschuwt voor Mercadona-zwendel

De politie waarschuwt, geef nooit persoonlijke informatie en bankgegevens door. Het doel van de zwendel is uitsluitend om deze informatie te verkrijgen. Het is niet de eerste zwendel van dit type. Soortgelijke zwendel heeft plaatsgevonden uit naam van andere bedrijven zoals Carrefour.

De oplichters verleiden je om mee te doen aan een spel waarbij je verschillende mogelijkheden hebt om gratis producten te winnen en andere voordelen te okrijgen. Je krijgt de vraag om een formulier in te vullen met je persoons- en bankgegevens. Al deze vormen van oplichting werken doorgaans hetzelfde. Je wordt verleidt om op een link te klikken waarmee je vervolgens zogenaamd prijzen of kortingen kunt winnen. 

Mercadona heeft bevestigd dat het niet het bedrijfsbeleid is om kortingen, promoties of geschenken van dit type op te nemen en zeker niet om via internet persoons- of bankgegevens van klanten te achterhalen.

Dit vind je misschien ook leuk