Benidorm terug in fase ‘extreem risico’ na lang weekend rond feestdag

door admin
Benidorm terug in fase 'extreem risico' na lang weekend rond feestdag

De regionale regering van de Valenciaanse Gemeenschap heeft namelijk een incidentie bereikt van 254 besmettingen met het coronavirus per 100.000 inwoners. Dit percentage is ruim het vijfvoudige van het gemiddelde voor heel Spanje, dat op 44,5 positieven ligt, zoals vrijdag werd gemeld door het landelijke minsterie van Volksgezondheid.

Benidorm heeft de afgelopen veertien dagen 179 nieuwe infecties van Covid-19 geregistreerd, volgens bronnen van het Valenciaanse ministerie van Volksgezondheid. Deze toename in besmettingen valt samen met de grote stroom toeristen die het lange weekend rond de Spaanse nationale feestdag op 12 oktober in Benidorm heeft gevierd.

Terugkeer van Britse toeristen

Na maanden wachten zien de ondernemers aan de Costa Blanca en in Benidorm eindelijk weer Britse toeristen. Alleen gaat die terugkeer gepaard met een meer ongewenste terugkeer: die van het coronavirus. Na het einde van de reisbeperkingen in het Verenigd Koninkrijk voor reizen naar Spanje vertegenwoordigen Britse reizigers al 22 procent van het totaal en consolideert het VK als de belangrijkste uitgiftemarkt, zoals gemeld door de hotelvereniging Hosbec.

Volgens de laatste officiële gegevens is de cumulatieve incidentie van het coronavirus in het Verenigd Koninkrijk omhooggeschoten tot 894,2 geïnfecteerden per 100.000 inwoners, zoals gemeld door ABC. Met meer dan 40.000 dagelijkse gevallen samen met Rusland en Turkije het hoogste in Europa.

In de Valenciaanse Gemeenschap als geheel is de incidentie de afgelopen dagen licht gestegen en heeft volgens informatie van het ministerie van Volksgezondheid 38 gevallen bereikt, een stuk lager dus dan in Benidorm. 

Dit vind je misschien ook leuk