Waarom deze reddingsactie van hond in Spanje ruim 36 duizend likes krijgt

door admin
Waarom deze reddingsactie van hond in Spanje ruim 36 duizend likes krijgt

Het bericht heeft minder dan een dag na plaatsing meer dan 36.000 likes ontvangen, is 852.000 keer bekeken en ruim 8.000 keer geretweet. De patrouille van de Guardia Civil in Jaca ontving dinsdag een melding over een hond die in het stuwmeer van Canfranc was gevallen en in moeilijkheden was gekomen. Daarop rukten de agenten uit om te helpen.

De publicatie op Twitter gaat vergezeld van een video die is gemaakt door het baasje van de hond. Hierin te zien is hoe de twee agenten slechts gekleed in de pantalon van hun uniform met ontbloot bovenlijf het ijskoude water instappen. De hond probeerde zich daar zwemmend uit te redden, maar vanwege de barre omstandigheden in het water, waarop stukken ijs dreven en dat was gevuld met vegetatie, kwam hij steeds opnieuw vast te zitten.

In de beelden is te zien hoe de twee agenten eerst diverse ijsplakken voor zich moeten verwijderen om het dier te kunnen bereiken. Met hulp van een lange stok slagen ze erin om dichter bij de hond te komen. Die bijt in de stok en zo helpt eerst de ene agent de hond dichter naar de kant, waar hij door de andere agent wordt geholpen om het dier weer op het droge te zetten. 

“Ik neem mijn hoed af”

Op Twitter werden zoveel positieve reacties niet verwacht. Veel gebruikers wilden de agenten feliciteren met hun tussenkomst om het dier te helpen. Ze vonden het ook goed dat ze met deze beelden erop wijzen dat naast het redden van mensen ook dit soort acties binnen het takenpakket van de Guardia Civil vallen. 

Onder de reacties zijn er ook veel die de professionaliteit van de twee leden van het gewapende instituut hebben benadrukt. Er wordt bewonderend gereageerd op hoe de agenten de lage temperaturen het hoofd hebben geboden met ontbloot bovenlijf tijdens het uitvoeren van de redding.  

@JosAnt0207 zegt: “Als ze dit doen om een hond te redden… Wat zouden ze niet doen om je kind of jou te redden. Mijn grootste respect en bewondering”.

Onder de invloed van de storm Barra die deze dagen noordelijke helft van Spanje teistert, lag de temperatuur tijdens de reddingsactie van de twee agenten rond het vriespunt. 

Dit vind je misschien ook leuk