Korte maar massale stroomuitval in Vigo en omgeving

door admin
Korte maar massale stroomuitval in Vigo en omgeving

Na 10.30 uur zat heel Vigo even zonder stroom. Het licht viel uit in gebieden zoals Samil, Areal, de omgeving van Povisa, Vialia, Travesía de Vigo, de Stellantis-fabriek en zelfs in het Álvaro Cunqueiro-ziekenhuis. Maar ook in andere gemeenten in de omgeving, zoals O Porriño of Chapela.

Wat is er gebeurd?

Volgens officiële bronnen van Naturgy, geciteerd in de krant Faro de Vigo, werd de stroomstoring van ongeveer drie minuten veroorzaakt door oorzaken buiten de wil van het bedrijf. De toevoer zou zijn gestopt als gevolg van werkzaamheden die door red Eléctrica Española (REE) in Atios (O Porriño) werden uitgevoerd aan de hoogspanningskabels. Dit beïnvloedde vervolgens het hele Naturgy-middenspanningsnet in Vigo en directe omgeving. 

Volgens officiële bronnen van Red Eléctrica deed het probleem zich voor tijdens renovatie- en verbeteringswerkzaamheden aan het onderstation Pazos de Borbén. “Om redenen die nog worden onderzocht, is de verbinding verbroken, waardoor de stroom om 10.35 uur in de stad Vigo drie minuten is uitgevallen.

De technici van Red Eléctrica hebben in overleg met het distributiebedrijf zo snel mogelijk gehandeld zodat om 10.38 uur alle service weer was hersteld. De oorzaken van het incident worden nog onderzocht en zullen zo snel mogelijk worden gemeld’, aldus dezelfde bronnen.

Onrust op sociale media

De stroomtoevoer was amper drie minuten onderbroken, maar op sociale netwerken ging het als een lopend vuurtje rond. Veel gebruikers grapten zelfs dat de blackout zou zijn veroorzaakt door de miljoenen lichtjes die Vigo in kerstsferen moeten brengen.

Dit vind je misschien ook leuk