4 bijzondere bezienswaardigheden op de Canarische Eilanden

door admin
4 bijzondere bezienswaardigheden op de Canarische Eilanden

De eilanden hebben niet alleen zonaanbidders veel te bieden maar ook liefhebbers van natuur en cultuur kunnen er hun hart op halen. Bovendien zijn er op alle eilanden talloze bezienswaardigheden. We bespreken er hier vier. 

 

Pico de Bandama, Gran Canaria

 

Een vakantie naar Gran Canaria is niet compleet zonder een bezoek aan Pico de Bandama, één van de dode vulkanen van dit eiland. Als je ooit in een vulkaan hebt willen lopen, dan kan dat hier. Je kunt namelijk door de krater met een diameter van ongeveer één kilometer en een diepte van 200 meter wandelen tussen zonsopkomst en zonsondergang. Het is een wandeling van ongeveer drie uur. Heb je geen zin in een wandeling? Rij dan de naastgelegen heuvel op. Hier ligt een uitzichtpunt met een prachtig uitzicht over de hele krater van de vulkaan en de omgeving.

 

Corralejo Duinen, Fuerteventura

 

In het noordoosten van Fuerteventura, vlak bij de toeristische kustplaats Corralejo, ligt een landschap dat geheel uit te toon valt met het rest van het eiland. Deze strook van ongerepte zandduinen is 11 kilometer lang en ligt langs de kust met helder, turquoise water. Het is een prachtig gezicht zoals de duinen opeens opdoemen tussen de dorre rood- en zwartgekleurde landschappen van het eiland. Opeens lijkt het alsof je midden in de Sahara bent. Ondanks dat deze aan de overkant van de oceaan ligt, is het zand niet vanaf daar komen aanwaaien, maar bestaat hier uit minuscule schelpfragmentjes.

 

Timanfaya National Park, Lanzarote

 

Zolang je nog niet naar de maan kunt reizen om een heus maanlandschap de kunnen bewonderen, kun je wel naar het Timanfaya National Park op het eiland Lanzarote terecht. Veel dichter dan dit kom je namelijk niet bij een maanlandschap. Het is een unieke ervaring om het zwarte landschap, gevuld met kraters van vulkanen, van dichtbij bekijken. Je kunt er helaas niet zelf doorheen wandelen of rijden, maar moet dat doen met een georganiseerde busexcursie. Desondanks begeef je je hier in een uniek landschap dat je niet snel zult vergeten. 

 

Nationaal Park El Teide, Tenerife

 

Waar we Timanfaya vergeleken met een maanlandschap, biedt Nationaal Park El Teide op Tenerife een prachtig landschap van een hele andere orde. Toch is buitenaards ook hierop van toepassing. Het park ligt rond de vulkaan El Teide en wordt gekenmerkt door een onaards landschap met gitzwarte vulkaansteen afgewisseld met de kleuren geel en groen en alles daartussen als gevolg van de aanwezigheid van zwavel in de grond. Zoek vooral een hoger gelegen punt, zodat je een onvergetelijk uitzicht hebt. Het spel van zon en schaduw biedt elk moment weer nieuwe verrassingen. 

Eeuwig lente

Wat het klimaat betreft kun je het hele jaar door op vakantie naar de Canarische Eilanden. Het is daar eeuwig lente met temperaturen rond de 20 graden. De toeristische infrastructuur is uitstekend en de natuur biedt zoveel variatie dat je elke dag iets anders kunt beleven. Dan heb je er nog beeldschone dorpjes, een paar bruisende steden en de meest uiteenlopende stranden met afwisselend zand, stenen, ruige kliffen en oogstrelende baaien. Kortom: de Canarische Eilanden is het hele jaar door een ideale vakantiebestemming.  

Dit vind je misschien ook leuk