Guardia Civil ontmantelt illegaal slachthuis voor lammeren

door admin
Guardia Civil ontmantelt illegaal slachthuis voor lammeren

Afgelopen november hoorde Seprona, de milieuafdeling van de Guardia Civil via de lokale politie van Rafelbunyol dat er dierenresten waren aangetroffen in een sloot die was aangelegd om een ​​rioolwaterleiding te repareren. Daarin vonden de agenten een grote hoeveelheid ingewanden en resten van inwendige organen, blijkbaar afkomstig van schapen.

Als resultaat van het onderzoek slaagde de Seprona-agent erin om de oorsprong van de overblijfselen en de plaats waar de dieren illegaal werden geslacht te achterhalen. Bovendien ontdekten ze dat de verantwoordelijke van het clandestiene slachthuis een gezondheidsregistratiestempel gebruikte, dat niet overeenkwam met de slachtplaats, om het vlees op de markt te brengen.

Na tal van stappen kwamen de onderzoekers erachter dat het zegel dat op de karkassen werd gebruikt (vlees bereid voor consumptie, zonder ingewanden of huid) overeenkwam met dat van een slachthuis in de provincie Castellón. Om deze reden wordt de persoon die verantwoordelijk is voor de niet-geautoriseerde uitsnijruimte beschuldigd van een misdaad van documentvervalsing voor het frauduleus gebruik van een sanitair register op een plaats waarvoor het niet is uitgegeven.

Ten slotte voerden de agenten de overeenkomstige procedures uit voor een misdaad van valsheid in geschrifte. Daarnaast nam Seprona 22 illegaal geslachte karkassen van lammeren in beslag. De procedure werd overhandigd aan de rechtbank.

Dit vind je misschien ook leuk